Ο χαρακτηρισμός του filoxenia ως “εποχικό” διχάζει το δήμο Καλαμάτας

29 Ιουνίου 2016

Στο επίκεντρο η λειτουργία ξενοδοχείων της Καλαμάτας με αφορμή αίτημα μεγάλης μονάδας της πόλης να χαρακτηριστεί ως «εποχικής λειτουργίας». Αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την πρακτική μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Φόβοι ότι μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις η πρακτική ορισμένων ξενοδοχείων να χαρακτηριστούν ως επιχειρήσεις “εποχικής λειτουργίας” εκφράζονται από παράγοντες του δήμου Καλαμάτας, δεδομένου ότι όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο θα σήμαινε την απώλεια σημαντικών εσόδων τόσο για το δήμο Καλαμάτας και γενικότερα για την πόλη. Ο προβληματισμός γίνεται εντονότερος από την στιγμή που ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, το Filoxenia, πριν από λίγες ημέρες με αίτημά του προς το δήμο Καλαμάτας, ζήτησε να χαρακτηριστεί ως ξενοδοχείο “εποχικής λειτουργίας”.

Σημειώνεται ότι για το θέμα, που συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες στο τελευταίο ΔΣ,  είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της παράταξη του ΚΚΕ του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτα κ. Οικονομάκος σε σχετική συζήτηση.

Ο κ. Οικονομάκος τοποθετούμενος επι του ζητήματος σημείωσε τα εξής: «Το έχουν βρει το κόλπο τα µεγάλα ξενοδοχεία, για να µπορούν να µην πληρώνουν δηµοτικά τέλη για όλο το χρόνο και το χαρακτηρίζουν εποχιακό. Αυτή τη δουλειά κάνουνε. Λοιπόν εµάς η γνώµη µας είναι και όχι για το συγκεκριµένο και για όλα, τα µεγάλα ξενοδοχεία πρέπει να πληρώνουν αυξηµένα τέλη, περισσότερα από τα µικρά ξενοδοχεία ή τις µικρές ξενοδοχειακές µονάδες και από τα µαγαζιά. ∆εν µπορεί να είναι τα ίδια όλα.  Με βάση αυτό δεν µπορούµε, θα ψηφίσουµε κατά. Και µιλάµε για ∆ασκαλαντωνάκη και για πεντάστερα και για µεγάλα, όχι για κανένα κακοµοίρη».

Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Μ. Αντωνόπουλου: «Εµείς συµφωνούµε µε τον κ. Οικονοµάκο και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γιατί; Αυτό είναι   αποτέλεσµα εκµετάλλευσης, αυτό το παραθυράκι του νόµου, εµείς θέλουµε επενδυτές και ανθρώπους που θα λειτουργούν στα όρια του ∆ήµου µας, οι οποίοι θα µας υποστηρίζουν µε τις δραστηριότητες τους και δεν θα χρησιµοποιούνε τρόπους για να µπορέσουν να µπουν σε αυτή τη διαδικασία».

Σημειώνεται ότι επι του θέματος ενστάσεις εκφράστηκαν και από άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα από σχετικό διάλογο που υπήρχε μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μάκαρη και του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Μπούχαλη, συνάγεται ότι ο χαρακτηρισμός της εν λόγω επιχείρησης ως «εποχικής» θα σημάνει την καταβολή λιγότερων τελών προς το δήμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε και αυτός τον προβληματισμό του, ωστόσο σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να λάβει διαφορετική απόφαση διότι θα ήταν παράνομη. «Υπάρχουν σοβαρές ελπίδες» είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας «για τη λειτουργία του φέτος σε ετήσια βάση, γιατί έχουµε πρόβληµα σε κάποιες περιόδους, αλλά είναι αλήθεια ότι το 2016 λειτούργησε εποχιακά η συγκεκριµένη µονάδα και αυτό το οποίο ζητεί είναι σύννοµο. ∆εν µπορούµε να το αρνηθούµε.  Εµείς αυτό που πρέπει να κάνουµε, είναι να βοηθήσουµε όσο µπορούµε και να πιέσουµε προς την επιχείρηση ώστε το αναγκαίο για τη πόλη αυτό το ξενοδοχείο να είναι όλο το χρόνο ανοιχτό. Αυτό είναι το θέµα. Και µου είπαν ότι σκέφτονται πάρα πολύ σοβαρά για το έτος 2016 – 2017».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον ISIS δείχνει η Τουρκία για το μακελειό στο «Ατατούρκ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιχειρούν να επιβάλουν χαράτσι με το «έτσι θέλω» στο Δ. Πύλου – Νέστορος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης