“Χτύπημα” Τατούλη σε Νέα Δημοκρατία και Πατούλη για την ελονοσία

/

Παρέμβαση με την οποία “αδειάζει” και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον πρόεδρο της Κέντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη, στο ζήτημα των κρουσμάτων ελονοσίας στην Πελοπόννησο έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης σε σχετική του δήλωση αναφέρει ότι “στην περιφέρεια Πελοποννήσου από το 2009 και μετά, καταγράφονταν κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης σχεδόν κάθε έτος, κυρίως ως σποραδικά κρούσματα, αλλά και σε συρροές (τα έτη 2011 – 2012)”. Η πιο πάνω αναφορά του κ. Τατούλη, η οποία αποδεικνύει ότι κρούσματα ελονοσίας υπάρχουν από το 2009 συνεχώς (ιδίως την περίοδο του 2012 που κυβερνούσε η ΝΔ), έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “είδε” ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού (!) για το σχετικό θέμα. Σημειώνονταν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στις 21 Αυγούστου: “Ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά προκαλούν οι πληροφορίες, ότι 12 δήμοι της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση καραντίνας, λόγω ελονοσίας. Ήδη υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αιμοδοσία. Ο αρμόδιος υπουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί ο ίδιος. Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ζητήσει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, εγκαλώντας τον για αδυναμία έγκαιρης πρόληψης, καθώς και για σοβαρές δυσλειτουργίες. Με όλα αυτά διαμορφώνεται μια ζοφερή εικόνα της χώρας μας. Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει κυβέρνηση; Τι κάνει ο Πρωθυπουργός;”. Σημειώνεται ότι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Πατούλης, σε παρέμβαση του οποίου βασίστηκε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Μικροπολιτική εκμετάλλευση

Το “άδειασμα” Τατούλη στη ΝΔ και στον κ. Πατούλη όμως δεν σταματά εδώ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, “δείχνοντας’ εμμέσως πλην σαφώς τη ΝΔ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αναφέρεται και σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. “Είμαστε κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε μικροπολιτικη σκοπιμότητα που βάζει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας μας και τα συμφέροντα των πολιτών της. Οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις για τόσο σοβαρά θέματα και μάλιστα δημόσιας υγείας, αποτελούν παλαιοκομματικές πολιτικές πρακτικές που είναι βασικά υπεύθυνες για την κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή’.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε 19 ημέρες έγινε οικονομικό …θαύμα στο δήμο Καλαμάτας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο έλεος της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής η Πύλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.