Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τριγμοί στις σχέσεις Λαμπρόπουλου με Νίκα με αφορμή ένα γεύμα

Ένα γεύμα (!) στάθηκε αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια αυτά που χωρίζουν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος «δείχνει» το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ως υπεύθυνο για το «κόψιμό» του από το γεύμα που παρατέθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Καλαμάτας, με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.

Τριγμοί επικρατούν στις σχέσεις Λαμπρόπουλου – Νίκα, παρά το γεγονός ότι πολιτικά τους ενώνει το γεγονός ότι και οι δύο βρίσκονται απέναντι από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το γεγονός ότι θεωρούνται και οι δύο πρόσωπα που διατηρούν άριστες σχέσεις με το περιβάλλον του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γεύμα η αφορμή

Αφορμή για να «βγουν» στην επιφάνεια αυτοί οι τριγμοί στάθηκε ένα «αθώο» και συνηθισμένο γεύμα που παρατέθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Καλαμάτας το Σάββατο το μεσημέρι, μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής Κουμουνδούρου, τα οποία έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στο συγκεκριμένο γεύμα δεν κλήθηκε ο πρώην βουλευτής, παρά το γεγονός ότι σε αυτό παρευρέθηκαν και πολιτικά, αλλά και μη πολιτικά πρόσωπα. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού «δείχνουν» ως υπεύθυνο τον Π. Νίκα, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος της μη κλήσης Λαμπρόπουλου στο γεύμα. Ουσιαστικά η πλευρά Λαμπρόπουλου μιλά για «κόψιμο» του πρώην βουλευτή, προσδίδοντας μάλιστα πολιτικά χαρακτηριστικά στην πράξη αυτή. Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν στο πλευρό του κ. Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ συμμετείχε και στην τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Την ίδια στιγμή από το περιβάλλον του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι αντιδράσεις Λαμπρόπουλου, σημειώνοντας ότι την ευθύνη για το γεύμα την είχε η Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος δεν είχε καμία εμπλοκή στο ποια πρόσωπα θα κληθούν σε αυτό. Πάντως, παρά το γεγονός ότι η πλευρά Νίκα το αρνείται, είναι γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος της τελετής των αποκαλυπτηρίων ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωνε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τελικά παρευρέθηκαν στο γεύμα, για τον προγραμματισμό που ακολουθεί.

Τα «βουλευτικά» η αιτία

Το ζήτημα του γεύματος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προφανές ότι αποτελεί την αφορμή και όχι την αιτία της αντιπαράθεσης Λαμπρόπουλου – Νίκα. Αιτία είναι οι εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία της Μεσσηνίας και ειδικότερα το ζήτημα του βουλευτικού ψηφοδελτίου του κόμματος.

Λαμπρόπουλος: Δεν θέλει υποψήφιο βουλευτή τον Νίκα

Ο κ. Λαμπρόπουλος «χρεώνει» στον κ. Νίκα τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να επιθυμεί την εμπλοκή του με την κεντρική πολιτική σκηνή, θεωρώντας ότι εκπορεύονται από τον ίδιο το δήμαρχο. Επίσης του χρεώνει ότι ο κ. Νίκας δεν έχει διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πρώην υπουργός θεωρεί μια πιθανή υποψηφιότητα Νίκα casus belli, δεδομένου ότι εκτιμά ότι ενδεχόμενη παρουσία του δημάρχου στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είχε επιπτώσεις στη δική του υποψηφιότητα. Ο κ. Λαμπρόπουλος επιθυμεί να «εκπροσωπήσει» μόνο εκείνος το «αντισαμαρικό» μπλοκ της Μεσσηνίας και ως εκ τούτου πιστεύει ότι τυχόν εμπλοκή Νίκα θα διαταράξει τις ισορροπίες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τώρα.

Νίκας: Αμηχανία από τις βολές Λαμπρόπολου

Από την πλευρά του δημάρχου Καλαμάτας επικρατεί αμηχανία καθώς δεν περίμεναν ότι θα δέχονταν «βολές» από έναν πολιτικό τον οποίο έχουν κατατάξει στις …φίλιες δυνάμεις. Παρά το γεγονός ότι συστηματικά ο κ. Νίκας «μετρούσε» αντιδράσεις σε σχέση με την πιθανή μεταπήδησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ιδίως αντιδράσεις που προέρχονται από τη ΝΔ, δεν περίμενε ότι η πρώτη και ουσιαστική αντίδραση θα προέρχονταν από τον κ. Λαμπρόπουλο. Μάλιστα, όπως εκτιμούν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τα εσωκομματικά της ΝΔ, το «παιχνίδι» του Νίκα με το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να του στοιχίσει ακριβά στη συμμαχία του με τον κ. Λαμπρόπουλο, ο οποίος διαχρονικά έχει στηρίξει το δήμαρχο Καλαμάτας σε όλες του τις αυτοδιοικητικές μάχες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ