“Πόλεμος” για το νερό και την “ασυλία” του ξενοδοχείου Costa Navarino

22 Σεπτεμβρίου 2016

Κάτοικοι της Χώρας ζητούν από τη δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις υπέρογκες χρεώσεις νερού στην περιοχή. “Σκανδαλώδη” χαρακτηρίζουν την έκπτωση του 20% που απολαμβάνει η Costa Navarino απο το 2010.

Την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην δημοτική κοινότητα της Χώρας του δήμου Πύλου – Νέστορος από τις υπέρογκες και λανθασμένες χρεώσεις στους λογαριασμούς νερού ζητά το τοπικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση τα μέλη του συμβουλίου ζητούν:

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος στη Χώρα με θέμα: Αναθεώρηση της αρχικής απόφασης 250/2014 του Δημοτικού Συμβούλιου Πύλου Νέστορος που αναπροσαρμόζει τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης για την δημοτική ενότητα Νέστορος. Ακύρωση όλων των λογαριασμών της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος από 01/01/2015. Επανατιμολόγιση των τελών ύδρευσης- αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος με βάσει την ανταποδοτικότητα και την κοινωνική αναλογικότητα. Κατάργηση του ετεροχρονισμού στην έκδοση των λογαριασμών με πλήρη επικαιροποίησή τους. Πραγματικές καταμετρήσεις και χρεώσεις ανά τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι το αίτημα το στηρίζουν, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν σχετικά μέτρα από τη δημοτική αρχή.

Τι υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Χώρας

Οι κάτοικοι της Χώρας διαμαρτύρονται για εξωπραγματικές αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, δεδομένου ότι όπως υποστηρίζουν φθάνουν μέχρι και το 650% (οικιακή χρήση) και το 900% (επαγγελματική χρήση). Παράλληλα, διαμαρτύρονται για αυξήσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη κανένα κοινωνικό κριτήριο (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες κλπ) και ότι επιβλήθηκαν οριζόντια με αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως οι μικροί καταναλωτές. Επίσης, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι πρόσφατες καταμετρήσεις είναι αυθαίρετες και εξόφθαλμα λανθασμένες με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σε εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής καταναλώσεις που ποτέ δεν έκαναν. Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των λανθασμένων μετρήσεων, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύλου – Νέστορος αποφασίστηκε να υπάρξουν διορθώσεις στους λογαριασμούς καθώς η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι τα λάθη προήλθαν από το λογισμικό σύστημα και όχι από τις καταμετρήσεις. Πάντως, ως φαίνεται, αυτή η απόφαση δεν εφησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούν την συνολική εξέταση του ζητήματος του νερού.

Φωνές για την Costa Navarino

Το ζήτημα του νερού της δημοτικής κοινότητας Χώρας φέρνει στο φως της δημοσιότητας και το θέμα των εκπτώσεων που απολαμβάνει από το 2010 η Costa Navarino, έκπτωση που φτάνει το 20%. Παράλληλα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα εξαιρέθηκε από την τελευταία αύξηση των τελών που αφορούσε σχεδόν όλες τις περιοχές του δήμου Πύλου – Νέστορος (πλην της Πύλου και του Χανδρινού), γεγονός που επίσης προκαλεί αντιδράσεις. Το μέλος του τοπικού συμβουλίου Χώρας, Χρήστος Σβάρνας, έκανε λόγο για “σκανδαλώδη” έκπτωση, την ίδια στιγμή που η Μαρία Μενέγου – Γεωργακοπούλου, επίσης μέλος του συμβουλίου, έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων το ζήτημα των ανταλλαγμάτων που (δεν) δόθηκαν στην δημοτική κοινότητα, όταν και αποφασίστηκε η διάθεση των υδάτινων πόρων της περιοχής στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε Μεσσηνία και Λακωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ροζ” εκβιασμός νεαρού από την Καλαμάτα μέσω facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης