Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

dimospylou

Υπό έλεγχο ο δήμος Πύλου – Νέστορος από το υπουργείο εσωτερικών

Σε επανέλεγχο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι δήμοι, σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών από την κακοκαιρία, θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress στο επίκεντρο του ελέγχου θα βρεθούν τα στοιχεία του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Τέλος στο φαινόμενο που δήμαρχοι εμφανίζουν «εικονικές» ανάγκες, προκειμένου να λαμβάνουν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις ώστε με αυτές να καλύπτουν ελλείμματα που δεν έχουν σχέση με έκτακτες ανάγκες επιχειρεί να βάλει το υπουργείο εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, μετά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί με τη δυσανάλογη, σε σχέση με άλλους δήμους της Μεσσηνίας που υπέστησαν πολλαπλάσιες ζημιές από την κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου, χρηματοδότηση του δήμου Πύλου – Νέστορος, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να προχωρήσει σε επανέλεγχο των αιτημάτων των δήμων της Μεσσηνίας. Στο επίκεντρο αυτού του ελέγχου θα βρεθεί ο δήμος Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι οι ζημιές που έχουν παρουσιαστεί είναι πραγματικές. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθούν πρόσθετα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία από τους δήμους που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτού του ελέγχου ενώ θα επανελεγχθούν κοστολόγια και σχετικά τεχνικά δελτία που έχουν αποστείλει οι δήμοι.

Βολές σε Καφαντάρη

Το ζήτημα της δυσανάλογης χρηματοδότησης του δήμου Πύλου – Νέστορος, ο οποίος έλαβε 100.000 ευρώ την ίδια στιγμή που ο δήμος Καλαμάτας έλαβε 200.000 ευρώ, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ήδη χθες έστειλε το πρώτο μήνυμα στο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, μιλώντας για άδικη κατανομή. Το ίδιο έπραξε σήμερα και ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, Σταμάτης Μπεχράκης, στην οικονομική επιτροπή του δήμου. Ο κ. Μπεχράκης σημείωσε ότι ο καταμερισμός μεταξύ των δήμων δεν είναι δίκαιος και έφερε ως παράδειγμα τα χρήματα που έλαβε ο δήμος Πύλου – Νέστορος. Μάλιστα, ο κ. Μπεχράκης, αναφερόμενος εμμέσως στον κ. Καφαντάρη, τον παρομοίασε με εκείνους που στήνονται στις ουρές για να λάβουν κάποιο επίδομα ενώ δεν το δικαιούνται. Εμμέσως στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι το «μόνο που πράττουν ορισμένοι δήμαρχοι είναι να ζητούν χρήματα».

Πρόσθετη χρηματοδότηση στο δήμο Καλαμάτας

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, στους δήμους που υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές θα γίνει και νέα παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση. Στο σχεδιασμό αυτό είναι βέβαιο ότι εντάσσεται και ο δήμος Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, ο οποίος θα λάβει εκ νέου χρήματα για την αποκατάσταση των υποδομών.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ