2016: Χρονιά – ορόσημο για τον τουρισμό στο νομό Μεσσηνίας

Μέρες “προ κρίσης” ζει ο τουριστικός κλάδος της Μεσσηνίας με σημαντική αύξηση των επισκεπτών που φτάνουν στη Μεσσηνία. Σημαντική διεύρυνση και επέκταση της τουριστικής περιόδου. Ακόμα μεγαλύτερες οι προσδοκίες για το 2017. Οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται και αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση.

Περιόδους που θυμίζουν εποχές πριν το 2009 θυμίζει η φετινή χρονιά που σε λίγες μέρες φτάνει στο τέλος της για τον τουριστικό κλάδο της Μεσσηνίας.

Οι ξενοδόχοι

Οι ξενοδόχοι, στην πλειονότητά τους μιλούν για μια χρονιά που πήγε εξαιρετικά καλά, κάτι που άρχισε να φαίνεται – όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά- ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο και κορυφώθηκε την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου. Ακόμα και η περίοδος των Χριστουγέννων φαίνεται να κερδίζεται, τουλάχιστον από την Καλαμάτα, καθώς οι πληρότητες ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Το ίδιο, δε, αναμένεται και για τις ημέρες της πρωτοχρονιάς.

Οι ίδιες εκτιμήσεις υπάρχουν και για το 2017. Σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα η ερχόμενη χρονιά θα κυλήσει σε εξίσου υψηλούς ρυθμούς. Αυτή είναι άλλωστε η πρόβλεψη και για την υπόλοιπη χώρα, με τους υπολογισμούς να μιλούν για αύξηση μέχρι και 20% των κρατήσεων από το εξωτερικό την περίοδο Μαρτίου – Νοεμβρίου.

Το αεροδρόμιο

Ακόμα πιο ενθαρρυντική ήταν η εικόνα που παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο αερολιμένας τα τελευταία δέκα χρόνια έχει γίνει ένα κανονικό αεροδρόμιο! Ένα αεροδρόμιο το οποίο όχι μόνο είναι λειτουργικό αλλά και εξυπηρετεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επιβάτες. Ενδεικτικό είναι ότι φέτος έσπασε το ρεκόρ των 100.000 αφίξεων, αριθμός που άλλες εποχές έμοιαζε όνειρο για τη Μεσσηνία. Το 2017 αναμένεται και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να πρωταγωνιστήσει στις αφίξεις και προβλέπεται ότι θα κρατηθεί ψηλά στη λίστα με τα πιο αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας μας. Ωστόσο, το 2017 κρύβει ακόμα μια πρόκληση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ,καθώς ίσως να είναι καθοριστική και στο ζήτημα της συνολικής αναβάθμισης των υποδομών του αερολιμένα της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αίτημα που πλέον μοιάζει πιο ώριμο από ποτέ.

Οι μεγάλες επενδύσεις

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις για τον τουρισμό της Μεσσηνίας και στο ζήτημα των μεγάλων επενδύσεων που αναμένονται να γίνουν το ερχόμενο διάστημα στο Νομό. Οι επενδύσεις που ξεχωρίζουν και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή του “Navarino Blue” της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στο Ριζόμυλο και αυτή του της οικογένειας Λογοθέτη στη Βελίκα της Μεσσήνης. Εντός του 2017 αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στα δύο αυτά μέτωπα καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Απάντηση” Σαμαρά σε Τσίπρα για περιμετρικό μέσω facebook

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την παραίτησή του, από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, έθεσε στη διάθεση του Π. Καμμένου ο Π. Σγουρίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ