Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επίθεση Καφαντάρη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας

Έκπληξη προκάλεσε η επίθεση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, εναντίον των γαλάζιων κυβερνήσεων του παρελθόντος. Το στέλεχος της ΝΔ μίλησε για «διαχρονική αρνητική αντιμετώπιση της πολιτείας έναντι της αυτοδιοίκησης» και τόνισε ότι η «πολιτεία δεν έχει χρώματα και κόμματα».

Βολές εναντίον των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και στέλεχος της ΝΔ, Δημήτρης Καφαντάρης. Το γεγονός ότι στο «κάδρο» της κριτικής του ο κ. Δήμαρχος έβαλε και τις κυβερνήσεις τις Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε αίσθηση μιας και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος είναι στέλεχος της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργού της Χώρας.

«Καλούμαστε να διαχειριστούμε τον πόνο και τη θλίψη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την ασυνέπεια της πολιτείας. Κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε τα έσοδα που από την πολιτεία έχουν μειωθεί κατά 90%. Η πολιτεία δεν έχει χρώματα και κόμματα και αντιμετωπίζει αρνητικά την αυτοδιοίκηση. Οι πόροι που έχουν παρακρατηθεί από την αυτοδιοίκηση φτάνουν τα 10 δις ευρώ. Κανείς δεν θέλει να υπάρχει ζωντανή η αυτοδιοίκηση, καμία εξουσία, διαχρονικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης.

Ρήξη ή διγλωσσία;

Η επίθεση Καφαντάρη και στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί εύλογα ερωτήματα τόσο για την πολιτική πρακτική του δημάρχου όσο και για τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία. Αν τα λεγόμενα του κ. Καφαντάρη αποτελούν πολιτική του πεποίθηση τότε διαφαίνεται ότι υπάρχει βαθιά διαφωνία με τις επιλογές των γαλάζιων κυβερνήσεων των παρελθόντων ετών, μεταξύ αυτών και του Αντώνη Σαμαρά, έναντι της αυτοδιοίκησης. Αν αυτό ισχύει τότε επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν τον κ. Καφαντάρη να μην διατηρεί, πλέον, τις καλύτερες σχέσεις ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με τη νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ. Παράλληλα, αν όσα είπε ο κ. Καφαντάρης τα εννοεί, «εγκαινιάζουν» μια νέα στρατηγική του κ. Δημάρχου έναντι του κόμματος, στο οποίο είναι μέλος. Αντιθέτως, αν όσα είπε ο κ. Καφαντάρης ειπώθηκαν, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην κριτική που του ασκήθηκε από τους επικεφαλής των μειοψηφιών για το ζήτημα του προϋπολογισμού, τότε αποτελούν δείγμα διγλωσσίας και προσπάθειας μετάθεσης ευθυνών για εσωτερική (δημοτική) κατανάλωση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ