Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η «αγία τριάδα» δίχασε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία

Χωρίς την παρουσία του πρώην βουλευτή και υφυπουργού της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμάτας. Ούτε ματιά δεν αντάλλαξαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ήταν η εικόνα που παρουσίασε το κόμμα κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα. Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και παρευρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς. Παρόντες, επίσης, ήταν πολιτευτές του Νομού καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων από όλη τη Μεσσηνία καθώς και την περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Απουσία Λαμπρόπουλου

Ωστόσο, το πρόσωπο που συζητήθηκε περισσότερο ήταν αυτό του Γιάννη Λαμπρόπουλου, δεδομένου ότι ο πρώην βουλευτής επέλεξε να μην παραστεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση που διαχρονικά αποτελεί τη σημαντικότερη πολιτική εκδήλωση της ΝΔ στη Μεσσηνία. Ο κ. Λαμπρόπουλος απέστειλε χαιρετισμό, ο οποίος όμως δεν διαβάστηκε ενώ δεν έγινε γνωστό, όπως στην περίπτωση του κ. Σαμπαζιώτη ο οποίος επίσης απουσίαζε, αν η απουσία οφείλονταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις ή σε προσωπικούς λόγους.

Σαμαράς – Νίκας

νικ

Ενδεικτικό, επίσης, του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ήταν και το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όχι απλά δεν αντάλλαξε την τυπική χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά, παρότι κάθισαν ελάχιστα μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο.

«Υποκλίθηκαν» στον Αντώνη

Και ενώ το κλίμα σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία είναι βέβαιο ότι είναι διαταραγμένο, δεν συνέβη το ίδιο με τα «μικρομεσαία» στελέχη του Νομού. Ενδεικτικό είναι ότι όσοι έλαβαν το λόγο «αποθέωσαν» τον Αντώνη Σαμαρά δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους – ψηφοφόρους του πρώην Πρωθυπουργού να τον καταχειροκροτήσουν αλλεπάλληλες φορές. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για όσα προσέφερε στην προσωπική του πολιτική πορεία, ενώ η κα Κυριακοπούλου (πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας) μίλησε για τον «πρωθυπουργό της καρδιάς της».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ήταν ο βασικό ομιλητής της εκδήλωσης της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμάτας

ΚΙΚ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ