Πέντε άτομα είχαν ρημάξει την Καλαμάτα στις διαρρήξεις και στις κλοπές

7 Φεβρουαρίου 2017

Εξιχνιάστηκαν σαράντα τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και δίκυκλα στην Καλαμάτα. Σύλληψη 5 ατόμων τους οποίους βαρύνουν κακουργηματικές κατηγορίες.

Εξιχνιάστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, 44 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και αποπειρών κλοπής στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 5 ημεδαποί, ηλικίας 17, 23, 25, 28 και 30 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον, σε βάρος του 23χρονου και του 28χρονου, εκκρεμούσαν και Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.12.2016 έως και προχθές (5.2.2017) στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

-35 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, σε καταστήματα,

– 5 περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και

– 4 περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκε, σε έρευνα που έγινε σε οικία του 30χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα τρία από τα ανωτέρω αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα, είχαν επίσης βρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 387 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τατούλης: «Απειλεί» με προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους δασικούς χάρτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Καλαμάτας για το επίδομα τοκετού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για το Παρίσι: Στη Μεσσηνία η πρώτη διανυκτέρευση – Αναλυτικά η διαδρομή [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι (26/7-11/8), ξεκινώντας το ταξίδι

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης