Συνάντηση Νίκα – Κουμάντου με “άρωμα” πολιτικής ανακοχής

/

Συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγή Κουμάντο, είχε σήμερα ο νυν δήμαρχος της Πόλης, Παναγιώτης Νίκας, “διαψεύδοντας” τα σενάρια που θέλουν τους δύο άνδρες να μην διατηρούν καλές σχέσεις.

Μπορεί η συνάντηση Νίκα – Κουμάντου να μην είχε καμία πολιτική αναφορά, ωστόσο, μια τέτοια συνάντηση από μόνη της συνιστά θέμα, δεδομένου ότι υπάρχει μια παραφιλολογία για τις σχέσεις των δύο ανδρών. Η σημερινή συνάντηση, πάντως, και η ανακοίνωση που ακολούθησε από πλευράς δήμου Καλαμάτας “διαψεύδει” τη φημολογία περί “κακών σχέσεων” και δείχνει ότι οι σχέσεις των δύο μπαίνουν σε νέα βάση.

Η ανακοίνωση του Δήμου

ανακ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας για τη συνάντηση Νίκα – Κουμάντου σημειώνεται: “Ο πρώην Δήμαρχος Παναγής Κουμάντος επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Ο Π. Κουμάντος προσέφερε στον Π.Ε. Νίκα το νέο του βιβλίο, με τίτλο: «Οι Δήμαρχοι της Καλαμάτας (1834 – 1978)».

Πρόκειται για ένα πόνημα 523 σελίδων, που αντλεί πληροφόρηση από τις ιστορικές πηγές, παρουσιάζει δε τους Δημάρχους Καλαμάτας κατά την προαναφερθείσα περίοδο και καταγράφει το έργο τους. «Μέσα από το επί μέρους έργο των Δημάρχων αναδεικνύεται η σταδιακή εξέλιξη της Καλαμάτας και σκιαγραφείται το πολιτικό κλίμα της συγκεκριμένης εποχής σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο», αναφέρει ο συγγραφέας στην εισαγωγή.
Ο πρόλογος ανήκει στον επίσης πρώην Δήμαρχο Χρίστο Μαλαπάνη, που μεταξύ άλλων σημειώνει για τον Παναγή Κουμάντο: «Με την υπομονή και την επιμονή που τον διακρίνει, εργαζόμενος ατέλειωτες ώρες, ξεφυλλίζοντας χιλιάδες παλιές εφημερίδες, αναζητώντας αρχεία σε πολλές πηγές, οικοδομεί λιθαράκι – λιθαράκι το στήσιμο της πόλης τόσο από υποδομές όσο και στην κοινωνική της ζωή».
Το έργο του Παναγή Κουμάντου συνιστά συμβολή στην τοπική ιστοριογραφία, παρουσιάζοντας στον αναγνώστη, με τρόπο εύληπτο, τις αλλαγές στο διάβα των καιρών και τη μετατροπή της Καλαμάτας από «μια μικρή πολίχνη των 3.862 κατοίκων το 1835 (…) στη σημερινή πολιτεία», όπως σημειώνει ο Χρίστος Μαλαπάνης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβε να οργανώσει εκδήλωση προβολής του συγκεκριμένου βιβλίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Παππάς: Η Μεσσηνία διαθέτει ανυπολόγιστο πλούτο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Έκτακτη” συνάντηση Μητσοτάκη – Σαμαρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ