Με “άρωμα γυναίκας” η τουριστική αναγέννηση της Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ανοικτή δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία, με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών, για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου – πρώην ξενοδοχείου «Βασιλικόν», ως ξενοδοχείου παραδοσιακού τύπου, με χρονική διάρκεια μισθώσεως 25 έτη. Προσωρινός πλειοδότης για την εκμίσθωση και αξιοποίηση αυτού του δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Σφακτηρίας, αναδείχθηκε η Έφη Παπανικολάου, που προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ. Σημειώνεται ότι προσήλθαν πέντε ενδιαφερόμενοι και κρίθηκαν ως πληρούντες τα κριτήρια συμμετοχής στη δημοπρασία τρεις.

Το «Βασλικόν» αποτελεί τμήμα διωρόφου διατηρητέου κτηρίου, με εμβαδόν (μικτή επιφάνεια εισόδου Α’ ορόφου, μεσοπατώματος, Α’ ορόφου και δώματος) 413,96 τ.μ. εντός οικοπέδου επιφάνειας 292,80τ.μ. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) είχε ορισθεί το ποσό των 680 ευρώ το μήνα.

Τρίτη επένδυση

Σημειώνεται ότι η κα Παπανικολάου ήδη δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων στην Καλαμάτα καθώς διατηρεί το ξενοδοχείο “Plaza”, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου. Η κα Παπανικολάου, επίσης, έχει ενοικιάσει ένα ακόμα σημαντικό κτίριο στο κέντρο της Καλαμάτας, οδός Σφακτηρίας 18, το οποίο επίσης προορίζεται για ξενοδοχείο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι εντελώς ξεχωριστό, δεδομένου ότι θα δημιουργηθούν σουίτες πολυτελείας, ενώ οι επισκέπτες του θα απολαμβάνουν και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες (ιδιωτικός κινηματογράφος κλπ).

Η επιχειρηματίας Έφη Παπανικολάου: 

εφη

Το κτίριο στην οδό Σφακτηρίας 18 το οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακατασκευαστεί προκειμένου να μετατραπεί σε ένα μικρό ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών: 

σφακτ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με 22 πόλεις της Ευρώπης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Κεντροαριστερή συμμαχία” κατά Τατούλη στην Περιφέρεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ