Ανησυχητική αύξηση των τροχαίων στους νομούς της Πελοποννήσου

11 Μαρτίου 2017

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσίευσε συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των ΝομώνΑργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία Ατυχήματα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 35 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 29 που σημειώθηκαν το 2016 (αύξηση 21%). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 2 τον Φεβρουάριο του 2016 (αύξηση 150%).

5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 4 τον Φεβρουάριο του 2016 (αύξηση 25%).

25 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 23 τον Φεβρουάριο του 2016 (αύξηση 9%).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 47 παθόντες (έναντι 39 που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016).

Ειδικότερα καταγράφηκαν : 5 νεκροί, έναντι 4 τον Φεβρουάριο του 2016. 7 σοβαρά τραυματίες, έναντι 4 τον Φεβρουάριο του 2016. 35 ελαφρά τραυματίες, έναντι 31 τον Φεβρουάριο του 2016.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Παραβιάσεις σήμανσης., παραβίαση προτεραιότητας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Φεβρουάριο του 2017, συγκροτήθηκαν 457 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.541 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (1.934) επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1. 411 για υπερβολική ταχύτητα. 64 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 165 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 2 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 91 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. 43 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 34 για παραβίαση σηματοδότη. 92 για Κ.Τ.Ε.Ο. 7για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 15 για αντικανονικούς ελιγμούς. 8 για αντικανονικό προσπέρασμα. 2 για διαφημιστικές πινακίδες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν αποχωρεί από την πολιτική ο βουλευτής Μεσσηνίας Δ. Κουκούτσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Τετάρτη ξεκινά η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης