“Ραντεβού” 35.000 Μεσσήνιων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις

Από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου οι 35.000 και πλέον αγρότες και οι δικαιούχοι επιδότησης στο Νομό Μεσσηνίας καλούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων. Τι αλλάζει φέτος στη διαδικασία και ποιοι δεν πληρώνουν καθόλου χρήματα για την ενεργοποίηση.

Στο θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι την Τετάρτη ανοίγει η διαδικασία και ξεκινάει σταδιακά για την εφετινή χρονιά η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες και προσέθεσε: “Αρχίζουμε εφέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις ενισχύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεδομένου μάλιστα και του σύνθετου θέματος των δασικών χαρτών”.

Οι αλλαγές

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε και στις αλλαγές στη φετινή διαδικασία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όσοι κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους ή δηλώνουν τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς να έχουν αλλαγές, δεν θα πληρώνουν καθόλου.
Επίσης αναφέρθηκε και στη δημιουργία εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικής επιτροπής που θα παρακολουθεί συνεχώς, θα ελέγχει και θα αξιολογεί τον τρόπο που λειτουργούν οι φορείς υποδοχής των αιτήσεων.

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους πιστοποιημένους φορείς υποδοχής αιτημάτων ενεργοποίησης δικαιωμάτων σημειώνεται ότι δωρεάν γίνονται οι αιτήσεις στο online σύστημα του Οργανισμού και μόνο.

Η εικόνα στη Μεσσηνία

Όσον αφορά στην ετοιμότητα των εξουσιοδοτημένων φορέων στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία, άνθρωποι που γνωρίζουν το χώρο σημειώνουν ότι υπάρχει ετοιμότητα με στόχο την εξυπηρέτηση των 35.000 δικαιούχων επιδότησης που καταθέτουν αίτηση ενεργοποίησης στο Νομό. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δεν είχαν αποσαφηνιστεί αρκετά ζητήματα σε σχέση με τεχνικά ζητήματα που αφορούν την υποβολή των δηλώσεων. Οι όποιες δυσκολίες αναμένεται να ξεπεραστούν από αύριο κιόλας, προκειμένου από την Πέμπτη η ενεργοποίηση να γίνεται χωρίς προβλήματα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μείωση κόστους και δόσεις για τους δασικούς χάρτες εξετάζει η κυβέρνηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας μαθητές του 5ου λυκείου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ