Ρύθμιση χρεών για οφειλέτες του δημοσίου από τη Μεσσηνία

27 Μαρτίου 2017

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση χρεών φυσικών και νομικών προσώπων που κατοικούν  ή έχουν έδρα περιοχή της Μεσσηνίας που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016. Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς το δημόσιο και προβλέπει αποπληρωμή μέχρι και σε 24 δόσεις και “κούρεμα” προσαυξήσεων. Οι περιοχές της Μεσσηνίας που εντάσσονται στη ρύθμιση. 

Στην τελική ευθεία έχει μπει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κατοικία ή έδρα αντίστοιχα σε περιοχές της Μεσσηνίας που έχουν κηρυχθεί πλημμυρόπληκτες από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η δυνατότητα να αποπληρωθούν οφειλές προς το δημόσιο με τη χρήση ρύθμισης που προβλέπει έως 24 δόσεις και ταυτόχρονη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και έρχεται σε συνέχεια της 6μηνης αναστολής καταβολής οφειλών, η οποία αφορούσε τις πλημμυρόπληκτες περιοχές, περίοδος που έληξε στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας, όπως αυτός έχει εκφραστεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δ. Μανιάτης, προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες καθώς, όπως αναφέρουν παράγοντες που γνωρίζουν τα δεδομένα της αγοράς της Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα δώσει “ανάσα” σε μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού. 

Οι περιοχές

Οι περιοχές της Μεσσηνίας τις οποίες αφορά η ρύθμιση είναι: Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Οιχαλίας, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Τριφυλίας. Οι τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του Δήμου Δυτικής Μάνης και οι Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, οι Τοπικές Κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Αμαλιάδα για τον Νίκο Μπελογιάννη ο Πέτρος Κωνσταντινέας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Μήνυμα” Νίκα σε Σαμαρά για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης