Επιστολή Τατούλη σε Τσίπρα για το θέμα των δασικών χαρτών

Με παρέμβασή του προς την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζητά την άμεση διόρθωση των σφαλμάτων των δασικών χαρτών πριν την κύρωσή τους και τονίζει ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης αν παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση και θα αναζητήσει αστικές ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει τα σφάλματα που εντοπίζονται των οποίων η διόρθωση είναι αναγκαία πριν την έκδοση της απόφασης κύρωσης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του κ. Τατούλη αναφέρονται ως λάθη:

Η αυθαίρετη μετατροπή των “αναδασωτέων εκτάσεων” σε “Δασικές εκτάσεις”, αυθαίρετος χαρακτηρισμός ως “Δασικών εκτάσεων” τμημάτων οριοθετημένων οικισμών, εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και αγροτικών διανομών επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν θεώρησαν τα εν λόγω όρια, ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός ως δασικών εκτάσεων κληροτεμαχίων διανομών του Υπουργείου Γεωργίας, ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός χιλιάδων στρεμμάτων καλλιέργειας καστανιάς και καρυδιάς στους ορεινούς όγκους με την ένδειξη (ΔΔ) δηλαδή δάσος το 1945 και δάσος σήμερα ή ακόμη χειρότερα (ΑΔ) δηλαδή αργός το 1945 και δάσος σήμερα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την διαστρέβλωση και εν τέλει απαξίωση ενός ιδιαίτερα κρίσιμου θεσμικού εργαλείου όπως είναι οι δασικοί χάρτες. “Είναι αποφασισμένη και δεν θα επιτρέψει ένας σχεδιασμός με σφάλματα όπως αυτά που ήδη περιγράψαμε, ο οποίος μόνο κατ’ επίφαση προστατεύει το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία, να δημιουργήσει ένα αβέβαιο και γκρίζο τοπίο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου ικανό να ακυρώσει την αναπτυξιακή δυναμική που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε, να επιτρέψει στους πραγματικούς καταπατητές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο αξιοποιώντας τις αδυναμίες του συστήματος και να αναγκάσει χιλιάδες πολίτες που εσφαλμένα επηρεάζονται από δασικά πολύγωνα για να αποδείξουν το αυτονόητο να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ και τελικά να οδηγηθούν μαζικά στα δικαστήρια” σημειώνεται στην επιστολή του κ. Τατούλη.

Τέλος, στη βάση των ανωτέρω, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά από την κυβέρνηση:

Την παράταση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για ένα εξάμηνο.

Την υποχρεωτική ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που οριοθετούν τις αστικές περιοχές πριν την κύρωση του Δασικού Χάρτη.

Τη γενναία απομείωση του προβλεπόμενου ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων στο πόσο των 5 ευρώ όσο δηλαδή είναι και το τέλος για την υποβολή αντιρρήσεων στα αναρτημένα κτηματολογικά στοιχεία στις αναρτήσεις του Εθνικού Κτηματολογίου.

Τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας στις Περιφέρειες και στους Δήμους να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αντιρρήσεις ατελώς προκειμένου να διορθώνονται μαζικά λάθη μεγάλης κλίμακας.

Τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ουσιαστική δημοσιότητα και την παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να πληροφορηθούν με επάρκεια και ακρίβεια τους χαρακτηρισμούς που αφορούν την ιδιοκτησία τους και να ασκήσουν τυχόν αντιρρήσεις χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση της Π. Κοζομπόλη στη Βουλή για τους Δασικούς Χάρτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Νέο πρόσωπο” απέκτησε το Νοσοκομείο της Καλαμάτας (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης