Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μονοδρόμηση της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα εντός του 2017

Την βούληση του δήμου Καλαμάτας να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στην οδό Ναυαρίνου εξέφρασε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Άμεση μονοδρόμηση του τμήματος από Φαρών έως Ακρίτα στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Σε άμεση μονοδρόμηση (κατεύθυνση από Λιμάνι προς Βέργα) τμήματος της οδού Ναυαρίνου φαίνεται ότι προχωρά η δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, μάλιστα, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα «κλείσει» εντός του 2017 με την «ενεργοποίηση» μελέτης για την ανάπλαση του βορείου πεζοδρομίου της οδού από Φαρών έως Ακρίτα. Η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η μελέτη προβλέπει το στένεμα και το στρώσιμο της οδού με κυβόλιθους, τη διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου ώστε οι διαστάσεις του να είναι ίδιες σχεδόν με το νότιο, τη μετακίνηση του ποδηλατόδρομου λίγο βορειότερα και τη διαπλάτυνσή του, την τοποθέτηση νέων ιστών φωτισμού και την απαγόρευση της στάθμευσης κάθε τροχοφόρου, εκτός των ποδηλάτων.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας πρόσφατα δήλωσε ότι η μονοδρόμηση ολόκληρης της Ναυαρίνου μπορεί να ολοκληρωθεί έως το 2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ