Αθώοι οι Π. Τατούλης και Ντ. Νικολάκου σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση

Να κριθούν αθώοι ο Πέτρος Τατούλης και η Ντίνα Νικολάκου ζήτησε η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων κατά την εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει η εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία» εναντίον της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Εφημερίδα κατηγορεί τους δύο πολιτικούς ότι με ευθύνη τους κατά την περίοδο του 2011 και 2012 οι πληρωμένες καταχωρήσεις από την Περιφέρεια προς αυτή ήταν μηδαμινές με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Εφημερίδα, να πληγεί οικονομικά και ηθικά.

Η εισαγγελική πρόταση

Η πρόταση της Εισαγγελέως είχε δυο άξονες. Αρχικά αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο κατανομής των πληρωμένων καταχωρήσεων προς τις εφημερίδες. Σημείωσε ότι η σχετική νομοθεσία είναι ασαφής, προσθέτοντας ότι το εν λόγω νομικό πλαίσιο χρήζει ερμηνείας και μίλησε για «λευκό νόμο».

Η Εισαγγελέας στη συνέχεια μπήκε και στην ουσία της υπόθεσης τονίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και αναγνώρισε ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν την αρμοδιότητα για τις καταχωρήσεις στον Τύπο.

Αναφερόμενη στο πρόσωπο του κ. Τατούλη υπογράμμισε ότι, αντίθετα με όσα υποστηρίζει η πολιτική αγωγή, ο Περιφερειάρχης επιδίωξε να ελέγξει τη νομιμότητα και όχι να παρέμβει στον τρόπο κατανομής των πληρωμένων καταχωρήσεων. Ήταν αδύνατο ο κ. Τατούλης να γνωρίζει τις κατανομές, σημείωσε η Εισαγγελέας και προσέθεσε ότι δεν προκύπτει ότι ο Περιφερειάρχης είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της Εφημερίδας.

Η Εισαγγελέας, επίσης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα την περίοδο 2009 και 2010 είχε λάβει περισσότερες καταχωρήσεις σε σχέση με τις άλλες εφημερίδες τονίζοντας ότι αυτά τα έτη η κατανομή δεν ήταν δίκαιη. Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, δε, η Εισαγγελέας ανέφερε ότι η ανισοκατανομή των ετών 2009 και 2010 αποκαταστάθηκε το επίμαχο χρονικό διάστημα (2011 – 2012).

Συνεχίζοντας η Εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε υποβάθμιση της Εφημερίδας από τη μη κατανομή καθώς υπογράμμισε ότι μια εφημερίδα κρίνεται από την ποιότητα των άρθρων και των ρεπορτάζ της και όχι από τον αριθμό των πληρωμένων καταχωρήσεων που φιλοξενεί. Επίσης, η Εισαγγελέας δέχθηκε ότι δεν έχει προκύψει οικονομική ζημιά από την κατανομή των πληρωμένων καταχωρήσεων. «Δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος και δεν υπήρξε δόλος» κατέληξε η Εισαγγελέας στην αναφορά της για τον κ. Τατούλη.

Όσον αφορά την αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου, η κα Εισαγγελέας στην πρόταση της ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρη. Τόνισε ότι η κα Νικολάκου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην κατανομή των καταχωρήσεων προσθέτοντας ότι η αντιπεριφερειάρχης δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα των κατανομών. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κας Νικολάκου, είπε με σαφήνεια η Εισαγγελέας αναφερόμενη στο πρόσωπο της Ντίνας Νικολάκου.

Στις 3 Μαΐου η απόφαση

Η τελική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα ανακοινωθεί στις 3 Μαΐου, καθώς – λόγω παρέλευσης του ωραρίου- το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει την διαδικασία έκδοσης οριστικής απόφασης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρ. Μαλαπάνης: Από κατήγορος μετατράπηκε σε “κατηγορούμενος”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση του “δεν πληρώνω” πανηγυρίζει για ένα πλεόνασμα που δεν υπάρχει

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης