Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εφοπλιστές στην Καλαμάτα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων θα επισκεφθεί την Καλαμάτα στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας με βάση το λιμάνι της Καλαμάτας.

Η κάθοδος των μελών της Ένωσης έγινε γνωστή από το δήμο Καλαμάτας με σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του κλιμακίου θα διοργανωθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο, με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, των οποίων η δραστηριότητα άπτεται του αντικειμένου της κρουαζιέρας.

Κακή χρονιά για την Καλαμάτα

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή χρονιά, όσον αφορά στην Κρουαζιέρα, είναι κακή για την Καλαμάτα καθώς όχι μόνο δεν καταγράφεται αύξηση των πλοίων που «πιάνουν» στο λιμάνι της πόλης, αλλά αντίθετα υπάρχει αισθητή μείωση. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν την αγορά η κάμψη οφείλεται στις γενικότερες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο καθώς πολλές εταιρείες του χώρου αποφεύγουν τα πλοία τους να προσεγγίζουν λιμάνια της ευρύτερης περιοχής.

Το λιμάνι

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι για τους κακούς δείκτες που παρουσιάζει η Καλαμάτα στον τομέα της κρουαζιέρας υπάρχουν ευθύνες και στη δημοτική αρχή, η οποία διαχρονικά δεν είχε ψηλά στην ατζέντα της την αναβάθμιση του λιμανιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ