Λουκέτο στο στρατόπεδο που είχαν μετατρέψει σε παραμάγαζο ρουσφετιών

17 Μαΐου 2017

Κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς θα υλοποιηθεί ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ. Λουκέτο στο στρατόπεδο που οι επιτήδειοι είχαν μετατρέψει σε παραμάγαζο για να κάνουν τα ρουσφέτια τους.

Τέλος στη λειτουργία των κέντρων εκπαίδευσης βάζει ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ δεδομένου ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί η πρόταση για κατάργηση των περισσοτέρων κέντρων νεοσυλλέκτων.

Στην απόφαση για αναδιάταξη των κέντρων νεοσυλλέκτων αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA “αυτοψία”. Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι για λόγους πολιτικού κόστους κανένας κατά το παρελθόν δεν τόλμησε μια τέτοια δομική αλλαγή στις ένοπλες δυνάμεις, μια αλλαγή που θα βάλει τέλος στο όργιο ρουσφεςτιών, αλλά και θα δώσει σημαντικά οφέλη στην οικονομία της Χώρας. “Οι στρατεύσιμοι θα παρουσιάζονται σε μονάδες και κέντρα που θα βρίσκονται κοντά στις περιοχές που θα υπηρετήσουν” σημείωσε αρχικά ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι “έτσι θα γλιτώσουμε γύρω στα 20.000.000 ευρώ”. Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης. “Θα κλείσω τα στρατόπεδα, αναλαμβάνω εγώ την πολιτική ευθύνη” υπογράμμισε ο κ. Καμμένος. 

Από ιστορικό έγινε …ρουσφετολογικό

Το στρατόπεδο της Καλαμάτας αποτελεί κλασικό παράδειγμα της λογικής που λειτουργούσαν επί δεκαετίες τα περισσότερα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε παραμάγαζο επιτήδειων, οι οποίοι με την ικανοποίηση ρουσφετιών προσπαθούσαν να διασφαλίσουν το πολιτικό, και όχι μόνο, μέλλον τους. Όσοι είχαν εμπειρία, έστω και μικρή, από το συγκεκριμένο στρατόπεδο γνώριζαν ότι αποτελούσε ένα στρατόπεδο που διάφοροι που διέθεταν τα κατάλληλα μέσα βόλευαν στρατεύσιμους και αξιωματικούς. Με τα χρόνια το ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού μετατράπηκε σε θύλακα ρουσφετιών που διασφάλισε την “πελατεία” πολιτικών, κληρικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων του Νομού. 

Η …ανάπτυξη

Στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν εν λειτουργία το στρατόπεδο της Καλαμάτας διάφοροι πολιτικοί, κατά καιρούς, έχουν μιλήσει για την ανάπτυξη που δήθεν έφερνε στην πόλη της Καλαμάτας. Βεβαίως, κανείς από όλους αυτούς δεν εξήγησε ποτέ πειστικά τον τρόπο με τον οποίο βοηθούσε το στρατόπεδο στην ανάπτυξη της Καλαμάτας. Εκτός, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό, και αν στο μυαλό τους ανάπτυξη για μια πόλη σημαίνει η ενοικίαση κάποιων δεκάδων διαμερισμάτων από αξιωματικούς ή η βόλτα που κάνουν για λίγες ώρες στην πόλη οι στρατεύσιμοι.

Το θάρρος του Καμμένου

Τα πιο πάνω γεγονότα, βεβαίως, είναι σε γνώση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, πολλά χρόνια τώρα. Απλά, μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και, κυρίως, να προσπαθήσει να αναστρέψει μια κατάσταση που ουσιαστικά προσβάλει και το στράτευμα και την τοπική κοινωνία, αλλά και το ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού. Το θάρρος που επιδεικνύει ο υπουργός Άμυνας θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι θα πρέπει, επιτέλους, να πουν την αλήθεια στους Καλαματιανούς για το τι ακριβώς συμβαίνει επί πολλά χρόνια σε αυτό το στρατόπεδο. Κυρίως όμως οι πολιτικοί της Μεσσηνίας θα πρέπει να αντιπροτείνουν λύσεις, προκειμένου οι υποδομές που διαθέτει το στρατόπεδο να χρησιμοποιηθούν για την πραγματική ανάπτυξη της Καλαμάτας και του Νομού. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καμμένος: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έστελνε τετράδια με ρουσφέτια (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πρώτοι τουρίστες από τη Δανία “πάτησαν” στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης