Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του Ασάνζ για βιασμό

19 Μαΐου 2017

Η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως βάζει στο αρχείο την έρευνα για βιασμό σε βάρος του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, κλείνοντας μια δικαστική υπόθεση που διαρκεί από το 2010.

Ωστόσο η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Ρόιτερς, πως ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν βγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

«Η εισαγγελέας Μαριάνε Νάι αποφάσισε να βάλει στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ για βιασμό», αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η εισαγγελία διευκρινίζει πως θα αιτιολογήσει την απόφαση σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) στη Στοκχόλμη.

Ο επίλογος αυτός είναι μια νίκη για τον 45χρονο Αυστραλό, ο οποίος ανέκαθεν αρνούνταν τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει σε βάρος του τον Αύγουστο του 2010 μια 30χρονη Σουηδή.

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ελπίζοντας να διαφύγει από το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος του η Σουηδία.

Βρετανική αστυνομία: Ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν εγκαταλέιψει την πρεσβεία του Ισημερινού

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα συλληφθεί αν εγκαταλέιψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, παρόλο που σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι βάζουν στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού.
Ο 45χρονος Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία από το 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία με κατηγορίες για βιασμό, τις οποίες αρνείται.
«Το δικαστήριο του Ουεστμίνστερ εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ αφού αυτός δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο στις 29 Ιουνίου 2012», ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση, ανέφερε σε δήλωσή της η αστυνομία του Λονδίνου. «Η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει το ένταλμα εφόσον εγκαταλείψει την πρεσβεία».

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μειωμένοι κατά 5,77% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄οίκον» ύψους 300 εκατ. ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η γερμανική αστυνομία – Πωλούσαν άδειες παραμονής σε εύπορους Άραβες και Κινέζους

Δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες ευρεία επιχείρηση σε οκτώ ομόσπονδα κρατίδια και συνέλαβε δέκα

«Γκρίζες ζώνες» και αδιαφάνεια εντοπίζει έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις πρακτικές λόμπινγκ στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

«Γκρίζες ζώνες» και αδιαφάνεια για τις πρακτικές λόμπινγκ στα θεσμικά όργανα της ΕΕ εντοπίζει έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) που δόθηκε