Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δακοκτονία: Οι μονταζιέρες της Μεσσηνίας παραμένουν …καλολαδωμένες

Αντιπολιτευόμενα κέντρα και παράκεντρα της Μεσσηνίας προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο στο θέμα της χρηματοδότησης της δακοκτονίας, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο κρίσιμο ζήτημα της παραγωγής ελαιολάδου. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ωμή και αδυσώπητη: Το 2014, από την …καλή ΝΔ, δόθηκαν στο Νομό 1.475.000 ευρώ, ενώ το 2017, από τον …κακό ΣΥΡΙΖΑ δίνονται 2.030.000 ευρώ, με προοπτική να γίνουν 2.100.000 ευρώ.

Στο φουλ δουλεύουν από χθες, οπότε και έγινε γνωστή η αύξηση της χρηματοδότησης της δακοκτονίας στο Νομό, οι αντιπολιτευόμενες μονταζιέρες της Μεσσηνίας σε εμφανή προσπάθεια να «θολώσουν» την αλήθεια.

Η αλήθεια

Ωστόσο, η αλήθεια των αριθμών, όπως πάντα, είναι αδυσώπητη. Τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι: το 2014 (κυβέρνηση ΝΔ) στο Νομό δόθηκαν 1.475.000 ευρώ. Το 2015 (ΣΥΡΙΖΑ) δόθηκαν 1.602.000 ευρώ. Το 2016 (ΣΥΡΙΖΑ) δόθηκαν 1.660.000 ευρώ. Τέλος, το 2017 (ΣΥΡΙΖΑ) δίνονται στο νομό 2.030.000 ευρώ με προοπτική να φτάσουν, τουλάχιστον, τα 2.100.000 ευρώ. 

Σπέκουλα για να κρυφτούν οι αδυναμίες

Και ενώ η αλήθεια των αριθμών δείχνει ότι στο Νομό Μεσσηνίας η χρηματοδότηση είναι διαρκώς αυξανόμενη, επιχειρείται διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων με προφανή σκοπό είτε να κρυφτούν οι αδυναμίες αυτών που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είτε να αρθρωθεί αντιπολιτευτικός λόγος κατά της κυβέρνησης με απώτερο στόχο να πληγεί η εικόνα της στον αγροτικό κόσμο του Νομού. 

Οι ευθύνες της ΠΕ Μεσσηνίας

Την ίδια στιγμή η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο Νομό, προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της καθώς δεν αναγνωρίζει τις ολιγωρίες της για την περσινή καταστροφική χρονιά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο παιχνίδι των εντυπώσεων έχουν μπει, εκτός του πολιτικού προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας και υπάλληλοι, οι οποίοι σπεύδουν να υιοθετήσουν «αλήθειες» που καλύπτουν τις δικές τους αδυναμίες.

Η περίπτωση της Τριφυλίας

Η μονταζιέρα, προκειμένου να «χτίσει» τα επιχειρήματά της βασίστηκε στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών , παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης συνολικά στο Νομό, υπήρξε μείωση της τάξεως των 70.000 ευρώ στη δακοκτονία της Τριφυλίας (από 460.000 ευρώ σε 390.000 ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα σημείωσε το πρωί της Παρακσευής στο messiniapress ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ήδη, το ζήτημα λύθηκε, δεδομένου ότι ακόμα και εντός της ημέρας θα υπάρξει διόρθωση του ποσού. Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο το οριστικό ποσό για την Τριφυλία θα επανέλθει στις 460.000 ευρώ ή ακόμα και θα αυξηθεί!

Έτσι, σε πείσμα της κάθε λογής μονταζιέρας του Νομού, η χρηματοδότηση στη Μεσσηνία για τη δακοκτονία θα ανέλθει σε τουλάχιστον 2.100.000 ευρώ, ποσό που δεν έχει ξαναδοθεί στο Νομό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ