Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πόλεμος στην «οικογένεια» Σαμαρά με πρωταγωνιστές τους «40άρηδες»

Σε αντιπαράθεση η γενιά των 40άρηδων του Σαμαρικού μπλοκ της Μεσσηνίας. Ο ανταγωνισμός για μια …θέση στον ήλιο,  οι φοιτητικές εκλογές που οδήγησαν σε σύγκρουση και οι επιπτώσεις για τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Σαμαρικό μπλοκ καθώς οι σχέσεις του πολιτευτή της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, εκπροσώπων της γενιάς των 40άρηδων, πλέον, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται περισσότερο στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν εκ των έσω τις ισορροπίες στο Σαμαρικό μπλοκ, υποστηρίζουν ότι ο κ. Χρυσομάλλης χαίρει της εκτίμησης του Αντώνη Σαμαρά σε τέτοιο βαθμό που τον χαρακτηρίζουν ως το «alter ego» του πρώην πρωθυπουργού στη Μεσσηνία. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο κ. Χρυσομάλλης «πλασάρει» ακόμα και ο ίδιος τον εαυτό του ως προνομιακό συνομιλητή του κ. Σαμαρά, προφανώς για να κερδίσει πολιτικούς πόντους, έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στους παλαιότερους Σαμαρικούς. 

Ο Περικλής Μαντάς

Ο Μεσσήνιος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου οφείλει την πολιτική ύπαρξη στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς τον έκανε πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, τον έχρησε υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, τον επέβαλε στην παράταξη του Π. Τατούλη και τον έκανε αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Μαντάς, από την πλευρά του, επί πολλά χρόνια είναι «πιστός στρατιώτης» του Αντώνη Σαμαρά και συχνά δεν διστάζει να προτάξει τα στήθη του για να προστατεύσει τον πρώην πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κόντρα του κ. Μαντά με το δήμαρχο Καλαμάτας, στην οποία ο κ. Μαντάς λειτούργησε ως «πρωτοπαλίκαρο» του πρώην πρωθυπουργού.

Η κόντρα

Η αιτία της διαμάχης μεταξύ Χρυσομάλλη – Μαντά είναι οι πολιτικές φιλοδοξίες και των δύο, φιλοδοξίες που «συναντούν», προκειμένου να ευοδωθούν, τον Αντώνη Σαμαρά. Στο πλαίσιο αυτό οι δύο πολιτικοί «σφάζονται» με κάθε αφορμή, προσπαθώντας να «κοντύνουν» ο ένας τον άλλον και να εμφανιστούν ως «γνήσιοι» εκφραστές του Σαμαρικού μπλοκ στη Μεσσηνία με ο,τι αυτό συνεπάγεται. 

Οι φοιτητικές εκλογές

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι και οι δύο πολιτικοί επιχειρούν να κρατήσουν την κόντρα τους μακριά από δημοσιογράφους και ΜΜΕ, οι πρόσφατες φοιτητικές εκλογές έδειξαν, ακόμα και σε όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ότι το χάσμα που χωρίζει Χρυσομάλλη – Μαντά συνεχώς διογκώνεται. Η ανάρτηση του κ. Μαντά την ημέρα των εκλογών, με την οποία έκανε μιλούσε για «προσπάθεια καπελώματος» απευθύνονταν στο Μίλτο Χρυσομάλλη, ο οποίος έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χρυσομάλλης μπορεί να μην σήκωσε το γάντι που του έριξε ο αντιπεριφερειάρχης, ωστόσο, φρόντισε να σταλούν τα ανάλογα μηνύματα στον κ. Μαντά από πρόσωπα που θεωρούνται ότι εκφράζουν τον πολιτευτή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προεκτάσεις

Η κόντρα των δύο πολιτικών θα είχε μικρή σημασία αν δεν ακουμπούσε «ευαίσθητα» ζητήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Η στοίχιση πίσω από τους δύο πολιτικούς, που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, δυνάμεων (πολιτικών και μη) που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά δημιουργεί, πλέον, καθημερινές τριβές και διαχέει την κόντρα σε πολλούς υποστηρικτές του κ. Σαμαρά. Οι …σπίθες αυτής της τριβής, σημειώνουν όσοι γνωρίζουν άριστα τα εσωτερικά της ΝΔ, μπορούν να βάλουν ανά πάσα ώρα και στιγμή φωτιά στην στην «πυριτιδαποθήκη» (Σαμαρικό μπλοκ) με ανυπολόγιστες συνέπειες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ