Πάνω από 1.000 Μεσσήνιοι μαθητές στη “μάχη” των πανελλαδικών εξετάσεων

5 Ιουνίου 2017

Ξεκινά την Τρίτη η “δοκιμασία” των Πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Περισσότεροι από 1.000 Μεσσήνιοι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις. Μήνυμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Π. Πετρόπουλου. 

Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το “ποδαρικό” στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Οι εξετάσεις στη Μεσσηνία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι Μεσσήνιοι μαθητές που θα ριχθούν στη “μάχη” των πανελλαδικών είναι 1200 με 1300 την ίδια στιγμή που ο αριθμός για όλη την Πελοπόννησο φτάνει τους 5.000. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πλήρη ετοιμότητα είναι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα εξεταστικά κέντρα της Μεσσηνίας.

Μήνυμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος με ανακοίνωσή του, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων, στέλνει μήνυμα σε όλους του μαθητές της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πετρόπουλος: “Οι Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε σε έναν αγώνα δύσκολο και απαιτητικό για την επίτευξη των στόχων σας. Η δοκιμασία αυτή είναι σημαντική αλλά δεν είναι καθοριστική για τη ζωή σας, αφού θα υπάρξουν και άλλες μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στην πορεία σας προς ένα καλύτερο μέλλον. Έχοντας πίστη στον εαυτό σας, οπλιστείτε με αισιοδοξία, ψυχραιμία, δύναμη και σιγουριά, και οι κόποι σας θα δικαιωθούν.

Να είστε βέβαιοι/ες ότι για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες συνθήκες και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στο πλάι σας. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον αγώνα σας και να σας ευχηθώ ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία, τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς σας”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη ζήτηση και αυξημένες εξαγωγές για τα καρπούζια της Τριφυλίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης