Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Καρφιά» του Πέτρου Τατούλη στον Αντώνη Σαμαρά από τη Γερμανία

Ένας μετά τον άλλο οι αυτοδιοικητικοί «αποκαλύπτουν» τις ολιγωρίες της κυβέρνησης Σαμαρά σε μείζονα, κατά τους ίδιους, ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Πελοποννήσου. Από τη Στουτγκάρδη και τον Π. Τατούλη οι νέες αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Ένας ακόμα αυτοδιοικητικός της Πελοποννήσου, θεσμικά ο κορυφαίος, «κάρφωσε» την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος από τη Γερμανία όπου και βρέθηκε χθες φρόντισε να εξαπολύσει βολές εναντίον του Μεσσήνιου πρώην Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τατούλης μετά το τέλος συναντήσεων που είχε στη Στουτγκάρδη, σχετικά με το ζήτημα της ανάπτυξης του Γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkasse στην Πελοπόννησο, δήλωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τα περί αντιθέτου, δεν στήριξε το συγκεκριμένο εγχείρημα. «Οι συνθήκες είναι πλέον πολύ πιο ώριμες από την προηγούμενη απόπειρα, η οποία δεν είχε τύχει της απαιτούμενης πολιτικής στήριξης και δεν ευοδώθηκε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Η ολιγωρία που καταλογίζει ο Π. Τατούλης στην κυβέρνηση Σαμαρά αποκτά ξεχωριστή σημασία, δεδομένου ότι στην ίδια δήλωση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής τράπεζας θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της οικονομίας της Πελοποννήσου. «Η ανάπτυξη των Sparkasse στην Πελοπόννησο θα δώσει λύσεις σε μείζονα προβλήματα της οικονομίας, θα προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αποτελέσει κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου» υπογράμμισε ο κ. Τατούλης. 

Η συνάντηση

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη έγιναν μετά την ειδική τεχνική συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Sparkasse, Harald Felzen, προκειμένου να καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί ώστε να υλοποιηθεί η πρόσφατη πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξή της τράπεζας στην Πελοπόννησο. Η συγκεκριμένη συνάντηση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανάμεσα στον κ. Τατούλη και στον κ. Φούχτελ, Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κατά την οποία έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του Ομίλου στην Πελοπόννησο. Υπενθυμίζεται ότι στον σχεδιασμό της γερμανικής τράπεζας είναι να ανοίξει το πρώτο υποκατάστημά της στην Καλαμάτα.

τατ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ