Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ξύπνησαν 7 χρόνια μετά και απειλούν με «ξαφνικό θάνατο»

Με κατασχέσεις για χρέη λίγων ευρώ απειλεί η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος. Χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση καλεί δημότες να τακτοποιήσουν οφειλές, που έρχονται από δεκαετίες, εντός 20 ημερών! Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους μεγαλοοφειλέτες του δήμου και το αν ο δήμος έχει εξαπολύσει «κυνηγητό» εναντίον τους, ως οφείλει. 

Από 7ετη ραστώνη ξύπνησε η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος, δεδομένου ότι, πλέον, είναι αναγκασμένη να τακτοποιήσει το ζήτημα των χρεών ιδιωτών προς το Δήμο. Έτσι, τώρα, ζητά από οφειλέτες της να εξοφλήσουν υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί πριν από 20 χρόνια εντός 20 ημερών. Μάλιστα, στα ειδοποιητήρια που στέλνει ο Δήμος σημειώνεται ότι όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εντός του πιο πάνω χρονικού διαστήματος θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου (κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ).

Κατασχέσεις χωρίς καμία προειδοποίηση

Το τραγικό στην περίπτωση του δήμου Πύλου – Νέστορος είναι ότι οι δημότες που εμφανίζονται να χρωστούν σημειώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ πριν για τις οφειλές που τους καταλογίζονται. Καταγγέλλουν, δηλαδή, ότι τα τελευταία 7 χρόνια που διοικεί η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν τους έχει αποσταλεί καμία ειδοποίηση που να τους ενημερώνει για τα υποτιθέμενα χρέη. Έτσι, πολλοί από τους αποδέκτες των ειδοποιητηρίων καταγγέλλουν ότι βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς πρέπει να πληρώσουν χρέη που τους έχουν καταλογιστεί πριν 20 χρόνια, χρέη για τα οποία δεν είχαν γνώση.

Αλαλούμ

Και σαν μην έφτανε το γεγονός ότι οι εμφανιζόμενοι ως οφειλέτες της δεν έχουν ποτέ ενημερωθεί για τα χρέη τους, πολλοί εξ’ αυτών κάνουν λόγο για ανύπαρκτες οφειλές! Μάλιστα, αρκετοί σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τα ποσά που αναγράφονται στα ειδοποιητήρια, δεδομένου ότι δεν αναγνωρίζουν τα χρέη τους.

Το παράδειγμα άλλων δήμων

Η πρακτική του δήμου Πύλου – Νέστορος σε σχέση με την είσπραξη χρεών απέχει από την πρακτική που έχουν ακολουθήσει άλλοι δήμοι της Μεσσηνίας. Στους δήμους που λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες οι οφειλέτες έχουν ειδοποιηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για την ύπαρξη χρεών και έχουν κληθεί αλλεπάλληλες φορές να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Στο δήμο Πύλου – Νέστορος, όπως καταγγέλλεται, είχαν …ξεχαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν άγγιζαν ένα θέμα που έχει προφανές πολιτικό κόστος.

Οι μεγαλοφειλέτες

Η πρακτική του δήμου Πύλου – Νέστορος να απειλεί με κατασχέσεις, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, για χρέη λίγων δεκάδων ευρώ, τα οποία είναι αμφισβητούμενα και έχουν – υποτίθεται- δημιουργηθεί πριν από 20 χρόνια, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Τα ερωτήματα αυτά μεγιστοποιούνται αν σκεφτεί κανείς ότι η δημοτική αρχή έχει αρνηθεί να ενημερώσει, ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, για το αν υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες του δήμου και για το αν έχουν κινηθεί και γι αυτούς οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Για του λόγου το αληθές: Ειδοποιητήριο που έχει σταλεί από το δήμο Πύλου – Νέστορος

πυλ1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ