Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών νεαρών στην Καλαμάτα με πλαστά 50ευρα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο 23χρονοι ημεδαποί και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το διήμερο 6/7.6.2017, μετέβησαν σε καταστήματα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και προσκόμιζαν αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, για την αγορά αντικειμένων ή εμπορευμάτων μικρής αξίας.

Με τον τρόπο αυτό, πραγματοποίησαν τέσσερις περιπτώσεις αγορών, για τις οποίες έλαβαν και το ανάλογο χρηματικό ποσό ως ρέστα, ενώ αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν αγορές και σε ακόμη επτά περιπτώσεις.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1025 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και επτά πακέτα τσιγάρων, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα, των 50 ευρώ, έκαστο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ