Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στοιχεία – σοκ για τις καρδιακές παθήσεις στο νομό Μεσσηνίας

1350 στεφανιογραφίες και 350 αγγειοπλαστικές έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνια στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. 68 στεφανιογραφίες και 22 αγειοπλαστικές μόνο τον τελευταίο μήνα. Αναβαθμίζεται η καρδιολογική με την δυνατότητα τοποθέτησης σταθερών βηματοδοτών.

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις καρδιακές παθήσεις στο Νομό Μεσσηνίας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μόνο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνια περισσότερες από 1500 στεφανιογραφίες και περίπου 320 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις. Με απλούς υπολογισμούς προκύπτει ότι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας γίνεται μια στεφανιογραφία ανά 1,6 ημέρα και 1 αγειοπλαστική ανά 6,8 ημέρες τα τελευταία 6 χρόνια!

Νέος στεφανιογράφος

Η ανάγκη για την κάλυψη όλων αυτών των περιστατικών αναδεικνύει τη σημασία του νέου στεφανιογράφου που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο οποίος λειτουργεί περίπου ένα μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα σημείωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας κατά το χρόνο της λειτουργίας του νέου στεφανιογράφου έχουν γίνει 68 στεφανιογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις.

Βηματοδότες 

Το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Καλαμάτας αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών γεγονός που θα επιτρέψει να αντιμετωπίζονται ακόμα περισσότερα περιστατικά στο Νοσοκομείο.

Η επιστημονική ομάδα

Στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Καλαμάτας εργάζονται 10 καρδιολόγοι, οι οποίοι μαζί με τους νοσηλευτές αποτελούν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του στην επιστημονική ομάδα της καρδιολογικής κλινικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ