Μεσσηνία: Τα πορτοφόλια των golfers “απογειώνουν” τον τουρισμό

/

Σημαντικές προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης και υπεραξιών «κρύβονται» στην αγορά εξοχικής κατοικίας, αλλά και σε ξενοδοχειακά ακίνητα που βρίσκονται πλησίον γηπέδων γκολφ διεθνών προδιαγραφών, είτε των υφισταμένων, είτε εκείνων που πρόκειται να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον.

Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων Algean Property, στην οποία επισημαίνονται τα σημαντικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ο ελληνικός τουρισμός και η αγορά εξοχικών κατοικιών, εφόσον κατορθώσουν να προσελκύσουν περισσότερους ξένους επισκέπτες, που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν το γκολφ και τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Σιδερή, αναλυτή της Algean Property, «οι άνθρωποι αυτοί δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα από έναν τυπικό επισκέπτη και παράλληλα θα μπορούσαν να επιμηκύνουν σημαντικά την τουριστική περίοδο της χώρας, πέραν των θερινών μηνών, καθώς προτιμούν τους φθινοπωρινούς και εαρινούς μήνες, λόγω των καλύτερων κλιματικών συνθηκών». Επί του παρόντος, παρότι υπάρχουν αρκετά γήπεδα γκολφ ανά την επικράτεια, ο συγκεκριμένος τουρισμός βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, δείγμα του ότι το περιθώριο μελλοντικής ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλο.

Οπως αναφέρει η έρευνα της Algean Property, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών ο τουρισμός που σχετίζεται με το γκολφ έχει καταγράψει αύξηση της τάξεως του 40% παγκοσμίως, ενώ έως το 2021 προβλέπεται ότι ο ετήσιος ρυθμός ανόδου θα ανέλθει σε 15%. Στην Ελλάδα, το 2016, από τα 25 εκατ. επισκεπτών, περίπου 200.000 ήρθαν στη χώρα για να παίξουν γκολφ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι αν αναπτυχθούν οι κατάλληλες υποδομές, η Ελλάδα θα μπορούσε να επεκτείνει σημαντικά την τουριστική της κίνηση και κυρίως τα έσοδα, καθώς οι εν λόγω τουρίστες δαπανούν περίπου 250 ευρώ ημερησίως κατά μέσον όρο, έναντι 75 ευρώ της μέσης τουριστικής δαπάνης.

Η Μεσσηνία

Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια σημαντική αγορά εξοχικών κατοικιών, εστιασμένη στη συγκεκριμένη κατηγορία επισκεπτών, είναι η περιοχή της Μεσσηνίας, με επίκεντρο το Costa Navarino, όπου λειτουργούν ήδη δύο γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών. Στην ευρύτερη περιοχή προσφέρονται βίλες με ζητούμενη τιμή πώλησης 3.500 ευρώ/τ.μ., ενώ η τιμή ενοικίασης διαμορφώνεται σε 2.500 ευρώ/εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με τον κ. Σιδερή, δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι πιθανοί ξένοι επισκέπτες γκολφ να διαθέσουν τα συγκεκριμένα ποσά, θα μπορούσε να δημιουργηθεί και μια σειρά από επενδυτικά έργα ανάπτυξης εξοχικών κατοικιών, κοντά στο συγκρότημα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση.

Πηγή: Καθημερινή

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για την Τετάρτη 14/6/2017

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 15.000 ευρώ για την αγορά ζωοτροφών για τα αδέσποτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» από την σκόνη η Καλαμάτα – Προσωρινή «ανάσα» από το μεσημέρι της Πέμπτης – Αυξημένες ποσότητες και πάλι από το Σάββατο – Οι συστάσεις των πνευμονολόγων

Αποπνικτική, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης, ήταν η ατμόσφαιρα και στην Καλαμάτα, τις τελευταίες δύο