Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μπλόκο στα απορριμματοφόρα «γεμίζει» την Καλαμάτα σκουπίδια

Σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων της Καλαμάτας προκαλεί η κατάληψη του αμαξοστασίου, όπου βρίσκονται τα απορριμματοφόρα, αλλά και η επερχόμενη απεργία δημοτικών υπαλλήλων. «Να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους» καλεί ο δήμος τους κατοίκους της Καλαμάτας.

Ορατός είναι, πλέον, ο κίνδυνος να γεμίσουν οι δρόμοι της Καλαμάτας με σκουπίδια εξαιτίας της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων και, κυρίως, εξαιτίας της κατάληψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο αμαξοστάσιο του δήμου Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει ότι οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί απεργία δημοτικών υπαλλήλων. «Αυτή η κατάσταση» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας «δημιουργεί εκ των πραγμάτων σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Καλαμάτας σήμερα παρεμποδίσθηκε περίπου το 40% των απορριμματοφόρων να εξέλθει για αποκομιδή απορριμμάτων. «Ο Δήμος Καλαμάτας παρακαλεί τους συνδημότες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να μην κατεβάζουν σκουπίδια κατά το δυνατόν» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τατούλης κατά Καφαντάρη

Αποκαλυπτική κατάθεση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ