Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μήνυση σε Καφαντάρη για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλία Κανάκη. Στα χέρια του εισαγγελέα η υπόθεση έκδοσης άδειας σε νυκτερινό κέντρο. 

Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλίας Κανάκης, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου της περιοχής, Δημήτρη Καφαντάρη.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά την υπόθεση έκδοσης άδειας σε νυκτερινό κέντρο. Συγκεκριμένα ο κ. Κανάκης υποστηρίζει ότι με πράξη του 2013 ο κ. Καφαντάρης παρέκαμψε, αφενός, τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται για την έκδοση τέτοιων αδειών και, αφετέρου, υπέγραψε άδεια για περιοχή που, σύμφωνα με το νομικό καθεστώς που περιγράφει στη μήνυσή του ο κ. Κανάκης, απαγορεύεται η έκδοση άδειας σε τέτοιους είδους καταστήματα.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Καφαντάρης παραβίασε ευθέως την πολεοδομική νομοθεσία και το καθήκον του γεγονός που προκύπτει και από το ότι η Προϊσταμένη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Πύλου-Νέστορος και μόνη αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα αρνήθηκε να υπογράψει τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά τον κ. Κανάκη και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, στην προκείμενη περίπτωση ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος έδρασε με άμεσο και ευθύ δόλο πραγματώνοντας την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον και δη στον αιτούντα την άδεια, παράνομο και αθέμιτο όφελος, το οποίο σε κάθε περίπτωση υπερβαίνει το ποσό των 120.000, ευρώ, καθώς το ως άνω παρανόμως αδειοδοτηθέν κέντρο διασκέδασης λειτουργεί ανελλιπώς από το 2013 έως και σήμερα με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών του να υπερβαίνει το ως άνω ποσό.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά στην έκδοση άδειας νυκτερινού κέντρου σε παράγοντα της Πύλου ο οποίος έχει ανάμιξη, μεταξύ άλλων, και στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ