Ενδεχόμενο δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές το 2017

22 Ιουνίου 2017

ια το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αναπτυξιακής Τράπεζας τονίζοντας ότι «ήταν ένας στόχος που επιδιώκαμε από το 2015 και η τράπεζα αυτή θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, την απασχόληση και συνολικά την ανάπτυξη».

«Η ανυπαρξία αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη» τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ζητήσουμε να ξεκαθαριστεί από τους εταίρους μας πώς θα στηριχθεί πρακτικά η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση εκ μέρους τους για την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, τα λεγόμενα SNP. «Μέρος των επιστροφών αυτών θα πρέπει να δωθούν για την ενίσχυση της αναπτυξιακής Τράπεζας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» είπε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για τη στάση ορισμένων Ελλήνων υπουργών είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς».

Τόνισε ότι στη μετάβαση προς το νέο παραγωγικό μοντέλο χρειαζόμαστε και ξένες επενδύσεις αλλά και τόνωση της εγχώριας επενδυτικής δραστηριότητας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία στην Καλαμάτα την Παρασκευή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκινητικές στιγμές από την αποχώρηση του διοικητή της 120 Π.Ε.Α. (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, νησιά Βορείου Αιγαίου για ισχυρές καταιγίδες

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη σε κατοίκους της Θεσσαλίας, περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, νησιά Βορείου Αιγαίου προειδοποιώντας τους για ισχυρές

Δείτε επίσης