Κύμα καύσωνα θα σαρώσει για μια εβδομάδα τη Μεσσηνία με 43 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα

/

Κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Μεσσηνία τις επόμενες μέρες. Μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία στην Καλαμάτα το ερχόμενο Σάββατο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή. Σε επιφυλακή η κρατική μηχανή, οι δήμοι και η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η θερμοκρασία στη Μεσσηνία τις επόμενες ημέρες καθώς ο νομός θα πληγεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από το κύμα καύσωνα που αναμένεται να σαρώσει όλη τη χώρα.

Μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με τα τοπικά μετεωρολογικά μοντέλα οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική σταδιακά θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στο Νομό σε επίπεδα καύσωνα.
Η θερμοκρασία στην πόλη της Καλαμάτας για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα θα κυμανθεί ώς εξής: Τρίτη και Τετάρτη 34-35 βαθμούς Κελσίου, Πέμπτη 36-37 βαθμούς, Παρασκευή 39-40 βαθμούς, Σάββατο 40-41 βαθμούς και αν υπάρχει παρουσία ανέμου που ευνοεί την αύξηση θερμοκρασίας, όπως π.χ. Λίβας, 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 38-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ από Δευτέρα θα υπάρξει σταδιακή πτώση θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις “ανάσα δροσιάς” δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, με τη θερμοκρασία να διατηρείται πάνω από 26c, κυρίως από Πέμπτη έως και Κυριακή.

Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή

Η κρατική μηχανή της Μεσσηνίας (αυτοδιοίκηση και κρατικές υπηρεσίες) ήδη έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του καύσωνα. Ο δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα παρακολουθεί στενά τις καιρικές συνθήκες και αν κριθεί σκόπιμο τις επόμενες μέρες θα δώσει σε χρήση κλιματιζόμενες δημοτικές αίθουσες, προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση όσων δεν διαθέτουν κλιματιστικά. Παράλληλα, η περιφέρεια Πελοποννήσου οι δήμοι και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ζητήματα πυρκαγιών, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του καύσωνα οι συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιών είναι ευνοϊκές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τριπλή διαφωνία Τατούλη με τη ΝΔ σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μια… γκάφα ολκής δεν αποκλείεται να αποκάλυψε την ταυτότητα του Banksy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ