Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μια… γκάφα ολκής δεν αποκλείεται να αποκάλυψε την ταυτότητα του Banksy

Ο Banksy είναι ένας από τους διασημότερους (αν όχι ο διασημότερος) graffiti artists στον κόσμο. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Bristol και για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κρατήσει τη ταυτότητά του κρυφή.

Αυτό «μυστήριο» έχει μεγαλώσει τη θέληση των ανθρώπων να μάθουν ποιος είναι ο Banksy ο οποίος κατά καιρούς έχει συνδεθεί με διάφορα πρόσωπα (γνωστά ή όχι) αλλά ουδέποτε έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Ένα από αυτά είναι του τραγουδιστή των Massive Attack,  Robert del Naja.

Ο βασικότερος από τους λόγους που έχει γίνει η σύνδεση είναι πως διάφορα διάσημα graffiti του Banksy έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε μέρη που έχουν δώσει συναυλίες οι Massive Attack με διαφορά… λίγων ωρών. Ο ίδιος ο  del Naja είχε πει ότι ο Banksy είναι φίλος του και πως ο καλλιτέχνης έρχεται σε αρκετά live του γκρουπ. Βέβαια, αυτό έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Πριν μερικές ημέρες, όμως, ήρθε ο DJ Goldie ο οποίος όχι απλά αναζωπύρωσε τα σενάρια αλλά έκανε πολλούς να μιλούν για απόλυτη επιβεβαίωση καθώς μιλώντας για τον Banksy αναφέρθηκε σε αυτόν με το όνομα… Robert!

«Γράψε, με μια τυχαία γραμματοσειρά, » Banksy » πάνω σε μια μπλούζα και είσαι εντάξει. Μπορείς να την πουλήσεις εύκολα», ακούγεται να λέει ο Goldie στο θέλοντας να τονίσει πως το graffiti έχει παρεξηγηθεί και πρόσθεσε: «Δεν το λέω για να μειώσω τον Robert, είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της τέχνης»!

Λίγες στιγμές αργότερα και εκείνος συνειδητοποίησε τι είπε με αποτέλεσμα να αλλάξει κάπως… άτσαλα το θέμα της κουβέντας μιλώντας  ξαφνικά για την jazz, αλλά η ζημιά για τον  Banksy είχε γίνει.

Πηγή:newsbeast.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ