Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Καλαμάτα: Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Χορού

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 ξεκινά το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με σπουδαίες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξένοι καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιασθούν οι ομάδες και οι χορογράφοι Moving Into Dance Mophatong από τη Νότια Αφρική με χορογράφο την Τζέσσικα Νιούπεν, και οι ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Όρι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ, του Άντι Μπούτρους, Άραβα του Ισραήλ, και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι.

Ακόμα, για μία ακόμη φορά συμμετέχουν στο Φεστιβάλ το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λoρραίνης, με τα έργα των Ματίλντ Μοννιέ, Τρίσα Μπράουν και Μερς Κάννιγχαμ, το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με του Ρασίντ Ουραμντάν, όπως και η Vertigo Dance Company, με έργο της Νόα Βερτχάιμ και οι ελληνικές ομάδες Κινητήρας σε χορογραφία Αντιγόνης Γύρα και της ομάδας, η Ομάδα Χορού Ζήτα με έργο της Ίριδας Καραγιάν, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo, με έργο της Πωλίνας Κρεμαστά και οι χορογράφοι Γιάννης Μανταφούνης και Ίφε Μακατάμνυ από την Ιρλανδία. Επίσης, προστέθηκε ένα ακόμα Εργαστήριo θεραπευτικού χορού με τη Σοφία Φ. Δρούμπαλη.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού φέτος έχει επενδύσει και στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, επιλέγοντας να οργανώσει τόσο ένα πολυήμερο σεμινάριο, όσο και εργαστήρια ή masterclass μικρότερης έως και μονοήμερης διάρκειας.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του –κυρίως, ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές, πάντα σε σχέση με το χορό και παρουσιάσεις της δουλειάς των σεμιναρίων με ελεύθερη είσοδο για όλους, αλλά και ένα ρεσιτάλ πιάνου– εμπλουτίζουν το καθαρά χορευτικό πρόγραμμα.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια

Στο 23ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναφέρθηκε σήμερα η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Κατερίνα Κασιούμη, της οποίας τη σφραγίδα φέρει η φετινή διοργάνωση. «Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε» είπε αρχικά η κα Κασιούμη και προσέθεσε: «Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας είναι μια γιορτή της τέχνης. Τώρα όλη η πόλη πρέπει να γιορτάσει». Παράλληλα η κα Κασιούμη αναφέρθηκε και στην πορεία της προπώλησης των εισιτηρίων σημειώνοντας ότι τα στοιχεία είναι ικανοποιητικά.

Ικανοποίηση Νίκα

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, επαίνεσε την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Κατερίνα Κασιούμη, για την καλή προετοιμασία του 23ου Φεστιβάλ, καθώς και για τη συμβολή της στην εξαιρετική προβολή, μέσω του Τύπου, του Φεστιβάλ και της Καλαμάτας.
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε «το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις μεθαύριο Παρασκευή, να έχει μεγάλη επιτυχία σε όλη τη διάρκειά του και να προσθέσει ένα ακρογωνιαίο λιθάρι στερέωσης, σε μία πορεία η οποία πρέπει να είναι πολύχρονη. Εικοσιτρία χρόνια πια, έχει γίνει θεσμός και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «από οικονομικής πλευράς είμαστε απολύτως εντάξει, και ο Δήμος και το Υπουργείο Ανάπτυξης διά μέσου του Υπουργείου Πολιτισμού. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα» και  ευχαρίστησε την Καλλιτεχνική Διευθύντρια και την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Αναστασία Μπελογιάννη, για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζονται τα οικονομικά ζητήματα, «με αποτέλεσμα, στην εποχή της λιτότητας να κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε – χωρίς να έχουμε προβλήματα με την ποιότητα – να πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και από άποψη οικονομική», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Οι παραστάσεις

Φέτος, παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Παραλία και στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και, φυσικά, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, όπως και στο Στούντιό του. Παράλληλα, το Ζουμπούλειο Μέγαρο –όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ–, μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο του Κάστρου θα υποδεχθούν μέρος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πρόγραμμα, προπώληση εισιτηρίων και τιμές

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται:  Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10:00-13:00 και 18:30-21:00 εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής – πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής στα T: 27210 28193 & 27210 96753 F : 27210 89416. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr

Τιμές εισιτηρίων: Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα: 15 και 12 ευρώ (φοιτητικό/ μειωμένο).
Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο : 12 ευρώ (Γενική είσοδος).
Παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο: 12 ευρώ (Γενική είσοδος).
Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ: 10 ευρώ.
– Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και στην παράσταση Ανύποπτος Χρόνος της Αντιγόνης Γύρα με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στην Κεντρική Πλατεία είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες: www.kalamatadancefestival.gr

Από αριστερά: Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Κατερίνα Κασιούμη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η πρόεδρος της «Φάρις» Αναστασία Μπελογιάννη: 

φεστφεστ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ