Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: 40 μέρες προθεσμία για την ολοκλήρωση και παράδωση του έργου

/

Να παρατείνει κατά 40 μέρες την προθεσμία που έχει στη διάθεσή της η ανάδοχος κοινοπραξία, προκειμένου να ολοκληρώσει τις συμβατικές τις υποχρεώσεις και να παραδώσει το έργο του Μεγάρου Χορού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει τη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο πρότεινε να δοθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να αποπερατωθούν σημαντικές εργασίες που απομένουν στο κτίριο.

Ναι μεν αλλά…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο και δεσμεύτηκε ότι μέσα στο χρονικό διάστημα της παράτασης θα ολοκληρωθούν σημαντικές εργασίες που απομένουν (υγρομόνωση, τεχνικά σκηνής κλπ).

Από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου εκφράστηκαν ενστάσεις ως προς την αξιοπιστία της κοινοπραξίας έναντι των δεσμεύσεών της, καθώς και στο παρελθόν έχει δεσμευτεί έναντι των υποχρεώσεών της. Ωστόσο, η πρόταση της παράτασης υπερψηφίστηκε μιας και ο δήμος δεν απεμπολεί το δικαίωμα του να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο, αν και εφόσον κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος δεν έχει αποπερατώσει τις συγκεκριμένες εργασίες. Μάλιστα, ως όρος για την ολοκλήρωση του έργου, τέθηκε η πιστοποίησή των εργασιών από αναγνωρισμένο φορέα, ο οποίος και θα βεβαιώσει ότι οι εργασίες που θα γίνουν είναι σύμφωνες με τις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου.

Η 40ημερη παράταση υπερψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή, αλλά όχι από τις μειοψηφίες, οι οποίες διατήρησαν μέχρι τέλους τις επιφυλάξεις τους.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (ξεκινάει αύριο) και θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ταλαιπωρία 10 χρόνων

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας του Γ. Κουτσούλη και έκτοτε, περίπου 10 χρόνια μετά, δεν έχει παραδοθεί στην πλήρη μορφή του. Μάλιστα, αστοχίες της κοινοπραξίας έχουν θέσει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας την σκηνή του Μεγάρου, ενώ προβλήματα έχουν εντοπιστεί τόσο στη μόνωση του κτιρίου όσο και στα καθίσματα των θεατών. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο δήμος Καλαμάτας προχώρησε τη διαδικασία της έκπτωσης του εργολάβου, διαδικασία στην οποία μπαίνει “φρένο” 40 ημερών μετά τη σημερινή παράταση.

Το συγκεκριμένο έργο έγινε με τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής (επιλογή της Δημοτικής Αρχής Κουτσούλη), για την οποία έχουν εκφραστεί πολλές ενστάσεις και το συνολικό του κόστος έφτασε τα 13.000.000 ευρώ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Στην εντατική 27χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα στην οδό Λακωνικής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση στο Νοσοκομείο και στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμάτας για την υλοποίηση αναπλάσεων – Οι περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις [αναλυτικοί χάρτες]

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεγάλης έκτασης και διάρκειας καλείται να υιοθετήσει ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να υλοποιηθεί το