Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα τσιγγάνων που είχε ρημάξει σπίτια στην Καλαμάτα

28 Ιουλίου 2017

Σπείρα τσιγγάνων που είχε διαπράξει δεκάδες κλοπές σε σπίτια της Καλαμάτας, με λεία που ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Συνελήφθησαν 3 άτομα και αναζητούνται 2. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 15 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα στην Καλαμάτα 3 ημεδαποί, ένας 22χρονος, ένας 44χρονος και μια 47χρονη, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και ακόμη 2 ημεδαπούς, ηλικίας 21 και 25 ετών, αντίστοιχα, που αναζητούνται.

Ειδικότερα εξακριβώθηκε ότι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 23.12.2016 έως και την 17.7.2017, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά 13 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και 2 περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι και περίστροφο, πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και αριθμός χαρτονομισμάτων ξένων κρατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Ορισμένα από τα ευρήματα της αστυνομίας που είχαν κλαπεί από σπίτια στην Καλαμάτα: 

ω1

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξιχνιάστηκε κλοπή εκκλησίας στο δήμο Τριφυλίας: Ένας 40χρονος άντρας φέρεται ως δράστης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης