Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χωρίς εξηγήσεις η παραίτηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβαλ Χορού

Νεφελώδες παραμένει το τοπίο σχετικά με την παραίτηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθώς σε σχετική επιστολή προς το δήμαρχο Καλαμάτας η Κατερίνα Κασιούμη δεν εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αναφέρει η κα Κασιούμη στην επιστολή παραίτησής της:
«Μετά την επιτυχή λήξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Η συνεχής βούλησή σας να ηγηθώ εκ νέου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, καθώς και η δημιουργία των ιδανικών προϋποθέσεων χρηματοδότησής του για την ερχόμενη τριετία είναι συγκινητική, δυστυχώς όμως μία σειρά λόγων με φέρνουν στην δύσκολη θέση να μην μπορώ να αποδεχθώ την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή σας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχει αποκτήσει εκ νέου το κύρος και τη δυναμική του. Πιστεύω ότι η επιτυχής κοινή μας προσπάθεια για το 22ο και το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, θα έχει ως αποτέλεσμα ο θεσμός να συνεχίσει να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Καταλυτική υπήρξε η συμμετοχή και η στήριξη όλων των δυνάμεων της πόλης.
Η Καλαμάτα θα είναι πάντα ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή μου και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε θετικό βήμα της Δημοτικής Αρχής».

Διαδικασίες αντικατάστασης

Ο δήμος Καλαμάτας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα προχωρήσει σε «ανοικτές προσκλήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο», για πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θέσεις τις οποίες κατείχε η κα Κασιούμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ