Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Και τους έκλεψαν και τους έκαψαν! Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Μεσσήνη και Τριφυλία

Τρία άτομα συνελλήφθησαν απο άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, καθώς κατηγορούνται για 4 κλοπές σπιτιών σε σπίτια που βρίσκονται σε κοινότητες των δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας. Το αξιοπερίεργο είναι ότι σε ένα από τα 4 σπίτια που έκλεψαν οι 3 προκάλεσαν και πυρκαγιά προκαλώντας περαιτέρω φθορές.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 4 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 3 ημεδαποί, 2 30χρονοι και ένας 1 40χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά τον μήνα Απρίλιο του 2016, διέπραξαν 4 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας Μεσσηνίας, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε 1 από τις παραπάνω οικίες που είχαν διαρρήξει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτή.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».

*φωτογραφία αρχείου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ