Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απάντηση – χάδι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ευθεία πρόκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Με …σάλτσες η απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος χθες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Βουλής. Έκπληκτα (!) τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ …ανακάλυψαν ότι άθελά (!) του ο …Σεβασμιότατος ενεπλάκη σε πολιτική διαμάχη.

Χάδι αντί για ράπισμα ήταν η απάντηση που επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος για πολλοστή φορά έσπευσε να υπερασπιστεί τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και της ακροδεξιάς, με αφορμή τις δηλώσεις Βούτση για το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται …έκπληκτα από την αντίδραση του «συνήθως ήπιου και μετριοπαθούς» Μητροπολίτη Μεσσηνίας, λες και δεν γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος ιερέας υπηρετεί σταθερά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και της δεξιάς. Λες και δεν γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος ιερέας πολεμάει λυσσαλέα τις κυβερνητικές επιλογές. Φαίνεται ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακούσει ποτέ τον Σεβασμιότατο να αποκαλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λαϊκιστές, δεν τον έχουν ακούσει ποτέ να παρεμβαίνει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να πιστεύουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας «άθελά του ενεπλάκη σε μια πολιτική διαμάχη»! Ξεχνούν οι συγγραφείς της ανακοίνωσης ότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης έχει φτάσει στο σημείο να κάνει πολιτική υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μέχρι και από το εσωτερικό εκκλησίας!

Καθαρές κουβέντες

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έχει επιλέξει το δρόμο της «ήπιας αντίδρασης» έναντι των προκλήσεων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Άλλες φορές δια της σιωπής του και άλλες φορές, όπως σήμερα, μέσω ανακοινώσεων που «στρογγυλεύουν» τις γωνίες. Ωστόσο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την υποχρέωση να απαντούν με καθαρές κουβέντες και να μην πολιτεύονται στο Νομό με όρους δεξιάς. Έχουν, δε, το καθήκον να πουν δημόσια αυτά που πιστεύουν για τον ρόλο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, χωρίς να κρύβονται πίσω από μισόλογα και απολιτίκ φλυαρίες.  Έχουν την ευθύνη, επιτέλους, να καταγγείλουν τον βαθιά διχαστικό λόγο και ρόλο του Χρυσόστομου στη Μεσσηνία. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μας εκπλήσσει η αντίδραση τού συνήθως ήπιου και μετριοπαθούς Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου στις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο όραμα για την επόμενη μέρα για τη χώρα μας, για μια μεταμνημονιακή Ελλάδα, σύγχρονη και προοδευτική, μακριά από μισαλλοδοξίες και ακροδεξιές ρητορείες, όπως αυτές που καλλιεργεί τον τελευταίο καιρό συστηματικά η ΝΔ, για να ψαρέψει ψήφους από την δεξαμενή της Χρυσής Αυγής, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επιστρέψει στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, και να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή συμφέροντά της.

Όμως, δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2017, ούτε να υπερασπιζόμαστε ακροδεξιές ιδεολογίες, ούτε, πολύ περισσότερο, να οραματιζόμαστε ένα μέλλον, που να θεμελιώνεται πάνω στον διχασμό, τη μισαλλοδοξία, την επιστροφή σε ένα σκοτεινό, αντιδημοκρατικό παρελθόν, που ο λαός μας το βίωσε σκληρά στο πετσί του.

Η φράση «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», ό,τι και να ισχυρίζεται ο Σεβασμιότατος, έχει συγκεκριμένη ιστορική και πολιτική προέλευση. Υπήρξε το σύνθημα της χούντας, κι ως τέτοιο έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού.

Ο Μητροπολίτης, άθελά του, θέλουμε να πιστεύουμε, ενεπλάκη σε μια πολιτική διαμάχη. Θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι είναι πνευματικός Ποιμένας όλων των ομόθρησκων της περιοχής μας, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Από την άλλη μεριά, όμως, στη χώρα μας υπάρχουν και αλλόδοξοι, αλλόθρησκοι, αγνωστικιστές, άθρησκοι, τα δικαιώματα των οποίων, όπως και σε κάθε σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, οφείλουμε όλοι μας να τα σεβόμαστε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ