Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Βουλιάζει» η Μεσσηνία: Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Στους κορυφαίους προορισμούς της Χώρας η Μεσσηνία για το Δεκαπεντάυγουστο. Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η έλευση επισκεπτών και τουριστών στο Νομό. Αυξημένη η κίνηση στην Εθνική Τρίπολης – Καλαμάτας. Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων.

Στους κορυφαίους προορισμούς για τις διακοπές του Δεκαπετναύγουστου φαίνεται ότι είναι η Μεσσηνία, καθώς τα στοιχεία από την τουριστική αγορά δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες ο Νομός θα «βουλιάξει» από τουρίστες.

Η κίνηση στην Εθνική

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αυξημένη κίνηση παρατηρείται στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης. Σημειώνεται ότι η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα αυξημένη από την αρχή του καλοκαιριού. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα «Καθημερινή» από την 1η Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 333.600 διελεύσεις (6.294 διελεύσεις την ημέρα) από τα διόδια Καλαμάτας, σημειώνοντας αύξηση 9,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2016. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και τα στοιχεία της κοινοπραξίας Μορέας, τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 1,43 εκατ. διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας (αύξηση 0,6% σε σχέση με το 2016) και 1,38 εκατ. διελεύσεις τον Ιούλιο (έως τις 23/7), παρουσιάζοντας αύξηση 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πληρότητες

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Καλαμάτας από τις αρχές Αυγούστου έως και τις 20 περίπου του μήνα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας φτάνει το 100%. Η ίδια εικόνα υπάρχει και για τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές του Νομού όπως η Μάνη, η Πυλία και η Τριφυλία. Μάλιστα, ξενοδόχοι σημειώνουν ότι οι πληρότητες στις τουριστικές περιοχές έχουν «παρασύρει» ανοδικά και περιοχές της Μεσσηνίας που δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των επισκεπτών.

Τουρίστες μέσω διαδικτύου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επισκέπτες και τουρίστες έχουν επιλέξει την ενοικίαση διαμερισμάτων μέσω διαδικτύου. Στις διαδικτυακές πλατφόρμες αυτού του τύπου υπάρχουν δεκάδες διαμερίσματα της Καλαμάτας και άλλων περιοχών του Νομού προς ενοικίαση με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Παράγοντες της τουριστικής αγοράς επισημαίνουν ότι οι τουρίστες και οι επισκέπτες που επιλέγουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες για την ενοικίαση καταλύματος θα αυξήσουν κατακόρυφα τον τελικό αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν τη Μεσσηνία αυτό το καλοκαίρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ