Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Άξιο τέκνο της δεξιάς ο Χρυσόστομος: Σκληρή επίθεση στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο χτύπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας που πολιτεύεται στο Νομό ανοιχτά ως εκπρόσωπος της δεξιάς. Κατηγορίες, χαρακτηρισμοί και ειρωνείες κατά των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Ιδεολογικοί ακροβατισμοί με φόντο το τρίπτυχο της χούντας «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». «Χρήσιμη» αντιπαράθεση με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της ιεραρχίας. 

Την χαλαρή αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία εκμεταλλεύτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και μέσα σε λίγες ώρες έδωσε οξύτατη απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των δηλώσεων του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Χρυσόστομος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι πολιτεύεται στο Νομό ως εκπρόσωπος δεξιάς. 

Χαρακτηρισμοί, συμβουλές, ακροβατισμοί και ειρωνεία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατηγορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, για προσπάθεια θεσμικής αποδόμησης, για ιστορική ημιμάθεια, για έλλειψη πολιτισμικής εμπειρίας, ενώ φτάνει στο σημείο – “πατρικά” όπως ο ίδιος λέει- να απευθύνει και …συμβουλές.

Σημειώνεται ότι εντύπωση προκαλούν οι ακροβασίες του Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην αναφορά του για τον ιδεολογικό χρωματισμό του τρίπτυχου «Πατρις, Θρησκεία, Οικογένεια» που αποτέλεσε τον πυρήνα του αφηγήματος της χούντας. Τέλος, αίσθηση δημιουργεί και η ειρωνεία με την οποία συνοδεύει τη φράση «παρούσα μεταμνημονιακή περίοδο».

Η ανακοίνωση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απάντησε με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο της σκέψης του κ. Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δικαιολογήσει  την άστοχη τοποθέτηση του σχετικά με την χρήση των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά και για να επιβεβαιώσουν την κομματική αντίληψη τους, σχετικά με την ιδεολογική πολιτική τους για μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποκοπή της από οποιαδήποτε σχέση προς την παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κυρίως, ως παραγόντων ακόμη και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Δεν κατανόησαν φαίνεται ότι όταν οι έννοιες ιδεολογοποιούνται χάνουν την πολιτισμική τους σημασία και δεν λειτουργούν ούτε δομικά ούτε συνεκτικά μέσα σε μια κοινωνία.
Επιπλέον όταν οι έννοιες, και εν προκειμένω οι έννοιες Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια,  χρωματίζονται με ακραίες ιδεολογίες-αριστερόστροφες η δεξιόστροφες – τότε συμβάλλουν στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και ενότητας. Τέτοιες αναταράξεις και διχασμούς είχαμε αρκετούς στο ιστορικό παρελθόν της Ελληνικής Κοινωνίας και στην παρούσα μεταμνημονιακή (!!!) περίοδο είναι μάλλον πολυτέλεια και επικίνδυνο η αναμόχλευση τέτοιων διχαστικών ενθυμήσεων.
Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι η ίδια η Ορθοδοξία είναι πάντοτε διαλεκτική και ανεκτική προς τους άλλους (αλλόθρησκους η ετερόθρησκους) και ουδέποτε ήταν απορριπτική προς την ετερότητα, αρκεί η κάθε ετερότητα να είναι παράγοντας πολιτισμού και προόδου, ούτε έκανε ποτέ αποκλεισμούς, γι’ αυτό και δημιουργεί πολιτισμό και γράφει ιστορία διαχρονικά. Δυστυχώς με όσα αναφέρετε αγαπητοί μου συμπολίτες επιβεβαιώνετε την ιστορική σας ημιμάθεια και την έλλειψη πολιτισμικής εμπειρίας.
Πατρικά θα σας συμβούλευα να μην αγγίζετε αξίες και αρχές πολιτισμού με τόση επιπολαιότητα ούτε να προσεγγίζετε την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες αποκλεισμών της ιστορικής πραγματικότητας, για ικανοποίηση του οποιουδήποτε κομματικού λαϊκισμού σας και μόνο.
Θα πρέπει να γνωρίζετε τέλος, ότι η αναγνώριση του οποιουδήποτε λάθους είναι πράξη πολιτική ενώ η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό».

«Χρήσιμη» αντιπαράθεση

Σημειώνεται ότι η αντιπαράθεση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί, πέραν όλων των άλλων, και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση των προσωπικών σχεδιασμών του Μητροπολίτη Μεσσηνίας με φόντο τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ιεραρχίας. Το γεγονός αυτό εξηγεί πιο εύκολα τόσο την …ετοιμότητα όσο και η οξύτητα των τοποθετήσεων του ιεράρχη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ