“Αέρας” 50 στρεμμάτων για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Αναλυτικά τα έργα επέκτασης

/

Με έγγραφό της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προς την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας ζητά στοιχεία, προκειμένου να υλοποιηθεί η απαλλοτρίωση 50 στρεμμάτων για να προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Αναλυτικά τα έργα που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν.

Κινητικότητα στο ζήτημα της απαλλοτρίωσης 50 περίπου στρεμμάτων, έκταση που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, πριν απο λίγες μέρες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε έγγραφο στην Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας με το οποίο ζητά να της δοθούν στοιχεία για τη συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα η ΥΠΑ ζητά να της αποσταλεί έκθεση περί ύπαρξης ή μη διακιωμάτων του δημοσίου στην απαλλοτριούμενη έκταση, καθώς και την εκτίμηση της αξίας των απαλλοτριουμένων ακινήτων. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στο ζήτημα της αξίας της προς απαλλοτρίωση έκτασης, η τελευταία εκτίμηση που είχε γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια οριοθετούσε το κόστος περίπου στις 400.000 ευρώ.

Τα έργα

Η απαλλοτρίωση των συγκεκριμένων 50 στρεμμάτων “σέρνεται” αρκετά χρόνια και παρότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει δεν έφτασαν σε οριστικό αποτέλεσμα. Πλέον, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα μπαίνει στην τελική του ευθεία, καθώς υπάρχει και πολιτική εντολή να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες με γοργούς ρυθμούς. Σημειώνεται ότι στον χώρο των 50 στρεμμάτων προβλέπεται να γίνει η επέκταση των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών, η επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου και η μετακίνηση του πάρκου καυσίμων. Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Το έγγραφο της ΥΠΑ προς την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας: 

20992728_867940713360205_5149175479678511408_n - Αντιγραφή

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχίζουν οι κληρώσεις 1.000 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος στην αγωνία για 1.317 Μεσσήνιους Μαθητές – Τα ονόματα των επιτυχόντων στο messiniapress

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ