Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επίθεση Τατούλη σε Σαμαρά και ΝΔ – Κορυφώνεται η «γαλάζια» σύγκρουση

«Ατόπημα» και «κατάντημα» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου την υπογραφή Σαμαρά σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να προστατεύσει τη φήμη του και υπενθύμισε ότι έχει αντιπαρατεθεί με πανίσχυρους πρωθυπουργούς. «Φοβική η Νέα Δημοκρατία απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο κ. Τατούλης ασκώντας σκληρή κριτική και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Best» σχολίασε την υπογραφή του κ. Σαμαρά σε ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με την οποία στράφηκαν κατά της λύσης που ο ίδιος έχει προτείνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης δήλωσε με σκωπτικό ύφος ότι το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός υπέγραψε την ερώτηση δεύτερος, βάζοντας δηλαδή το όνομά του κάτω από άλλο, αποτελεί «ατόπημα» και «κατάντημα» και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να προστατεύσει τη φήμη του. Παράλληλα, υπενθύμισε την στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, προσπαθώντας να καταδείξει την αναντιστοιχία των θέσεων του κ. Σαμαρά έναντι του συγκεκριμένου θέματος. Την ίδια στιγμή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε με νόημα ότι τα «έχει βάλει» με πανίσχυρους νυν πρωθυπουργούς όπως ο κ. Καραμανλής, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην πλευρά Σαμαρά ότι δεν φοβάται την κόντρα. Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δια του αρχηγού της είναι υπέρ των έργων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και με την πρότασή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για το αν η «σύμπραξη» των «γαλάζιων» βουλευτών της Πελοποννήσου εναντίον του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της περιφέρειας υπηρετεί την κομματική γραμμή. Σημειώνεται ότι η παρέμβαση Τατούλη κατά Σαμαρά έρχεται σε μια στιγμή που η κόντρα των δύο ανδρών έχει κορυφωθεί, δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να κλιμακώνει την προσπάθεια ακύρωσης του έργου των σκουπιδιών της Πελοποννήσου . Μάλιστα, οι σημερινές δηλώσεις Τατούλη θεωρούνται απάντηση του περιφερειάρχη στις κινήσεις Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να είναι ο ενορχηστρωτής της άρνησης των δημάρχων της Πελοποννήσου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων (σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

«Φοβική η Νέα Δημοκρατία»

Ο κ. Τατούλης, επίσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του άσκησε σκληρή κριτική και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τη «γαλάζια» παράταξη, με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση, «φοβική απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις» και τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής.

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με τους συνεργάτες του

Τέλος ο κ. Τατούλης έστειλε αυστηρό μήνυμα και στα μέλη της παράταξής του, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα λειτουργούν προωθώντας τις προσωπικές τους πολιτικές στρατηγικές. «Θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν σύντομα ποιες είναι οι προθέσεις τους» είπε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στους συνεργάτες του. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» οριοθέτησε το χρονικό διάστημα εντός του οποίου οι συνεργάτες του θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις έως το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ