Περιφέρεια Πελοποννήσου: Λύση στο παρά ένα για τη μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας

Στην κυριολεξία στο παρά ένα βρέθηκε λύση για τη μεταφορά εκατοντάδων μαθητών του Νομού. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε τη ματαίωσή του εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων. Παράταση της υπάρχουσας σύμβασης και προκήρυξη νέου διαγωνισμού οι λύσεις που προτάχθηκαν.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Μεσσηνίας. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση μόλις λίγες ώρες πριν την εκπνοή του διαγωνισμού που είχαν συντάξει και “τρέξει” οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με αποτέλεσμα η οριστική λύση να βρεθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι ελλείψεις του διαγωνισμού της ΠΕ Μεσσηνίας

Η Οικονομική Επιτροπή διέγνωσε σοβαρές ελλείψεις στον διαγωνισμό της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο οποίος είναι προϋπολογισμού 4.865.000 ευρώ. Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα είχε συντάξει έναν διαγωνισμό, ο οποίος είχε 3 βασικές ελλείψεις: Πρώτον, ήταν για δύο χρόνια αντί για τρία που ήταν στις άλλες Περιφερειακές ενότητες. Δεύτερον, στην προκήρυξη εμπεριέχονταν άρθρο που περιόριζε τη συμμετοχή ενδιαφερόμενων στο διαγωνισμό και τρίτον, υπήρξε ομαδοποίηση δρομολογίων γεγονός που σημαίνει ότι η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να πετύχει χαμηλές τιμές όπως όταν η διαδικασία του διαγωνισμού γίνεται ανά δρομολόγιο. Οι τρεις πιο πάνω ελλείψεις του διαγωνισμού της Μεσσηνίας, ειδικά η δεύτερη και τρίτη, ουσιαστικά έθεταν ολόκληρο το διαγωνισμό εν κινδύνω, καθώς δίνονταν η δυνατότητα να υπάρξουν αλλεπάλληλες προσφυγές που θα τίναζαν στον αέρα το έργο της μεταφοράς εκατοντάδων μαθητών του Νομού, πριν καν ανοίξουν τα σχολεία!

Φωτογραφικός διαγωνισμός

Σύμφωνα με την τοποθέτηση της νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και των υπηρεσιακών παραγόντων των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το άρθρο που συμπεριελήφθη στο διαγωνισμό της Μεσσηνίας, σε σχέση με την έδρα των Ταξί που θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ακύρωνε το διεθνή του χαρακτήρα και ουσιαστικά “φωτογράφιζε” αναδόχους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα μέλη της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία τόνισαν ότι η χρήση του συγκεκριμένου άρθρου είναι έξω από το το πνεύμα και τους κανόνες του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Αλλαγή πλεύσης από την ΠΕ Μεσσηνίας

Τελικά, στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, δεδομένου ότι αργά το μεσημέρι και ενώ η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν σε εξέλιξη έφτασε έγγραφο της αντιπεριφερειάρχη κας Αλειφέρη, η οποία αναγνώριζε ότι τίθεται ζήτημα ερμηνείας του νομικού πλαισίου και ζητούσε παράταση στη διαδικασία του διαγωνισμού. Ωστόσο, οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες της Οικονομικής Επιτροπής έκριναν ότι ενδεχόμενη παράταση και όχι ματαίωση θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα.

Η απόφαση

Τις πρώτες απογευματινές ώρες, λίγο πριν εκπνεύσει ο διαγωνισμός της Π.Ε. Μεσσηνίας, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη ματαίωση του διαγωνισμού και την προκήρυξη νέου. Παράλληλα, είχε αποφασιστεί η παράταση της υπάρχουσας σύμβασης μεταφοράς των μαθητών – δυνατότητα που δίνει ο νόμος- προκειμένου με το ξεκίνημα της χρονιάς να πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών. Η παράταση ισχύει για όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ισχύει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017. Εν τω μεταξύ στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τρέξουν οι διαδικασίες των νέων διαγωνισμών με κοινό πλαίσιο για όλες τις Ενότητες. Σε περίπτωση που οι διαγωνισμοί ολοκληρωθούν πριν την λήξη της παράτασης τότε η τρέχουσα σύμβαση θα λύεται και θα ισχύει αυτή του νέου διαγωνισμού.

Διχασμένοι οι ιδιοκτήτες Ταξί

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρευρέθηκαν μέλη του Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους, δεδομένου ότι ήταν υπέρ της εξέλιξης του διαγωνισμού. Την ίδια στιγμή μερίδα οδηγών Ταξί από άλλες περιοχές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στους όρους του διαγωνισμού της Μεσσηνίας, γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και στο εσωτερικό των άμεσα ενδιαφερόμενων υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Μήνυμα Νικολάκου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, διαμήνυσε σε όλους του τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος και δεν πρόκειται να αφήσει καμία σκιά σε ζητήματα που άπτονται της νομιμότητας.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

ω2

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή ανακοίνωση της Περιφέρειας για το διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγγελική Νικολούλη: Θρίλερ στη Μεσσηνιακή Μάνη με οστά που βρέθηκαν σε εκκλησία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης