Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Σαμαράς διαψεύδει Παπανδρέου για τη συμμετοχή Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση του 2011

Τι συνέβη τελικά τον Νοέμβριο του 2011 και με τίνος πρωτοβουλία εισήλθε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης; Τον έβαλε ο Παπανδρέου, τον έβαλε ο Σαμαράς, μπήκε μόνος του ή μήπως έγινε κάτι άλλο;

Μια επικριτική αναφορά του υποψηφίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκου Ανδρουλάκη, στα γεγονότα εκείνης της περιόδου στάθηκε αφορμή να ανοίξει μια έντονη εσωκομματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ, που τα απόνερά της έφτασαν μέχρι τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ανδρουλάκης υποστήριξε μια πάγια θέση του, ότι δηλαδή η συγκυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη, χωρίς μάλιστα να συντρέχει λόγος κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ήταν πολιτικό λάθος που στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είπε ότι δεν έκανε επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, όμως το σχόλιό του εξόργισε τους παπανδρεϊκούς, οι οποίοι έδωσαν μιαν άλλη εκδοχή των γεγονότων.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα με τον όρο «“αν δεν μπει στο σχήμα ο Καρατζαφέρης, δεν μπαίνω ούτε κι εγώ”. Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Συνεπώς θα έπρεπε να εγκαλείται ο κ. Σαμαράς από τον κ. Ανδρουλάκη», σχολίασαν οι συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η παπανδρεϊκή διάσταση των πραγμάτων δεν γίνεται αποδεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά. Πηγές από το περιβάλλον του σε επικοινωνία τους με την «Εφ.Συν.» διέψευδαν με κατηγορηματικό τρόπο τον ισχυρισμό της πλευράς Παπανδρέου. Συνομιλητές τού πρώην προέδρου της Ν.Δ. χαρακτήριζαν απολύτως αναληθή τη διαρροή περί βέτο Σαμαρά, επισημαίνοντας ρητά ότι «δεν ετέθη ουδέποτε κανένας όρος από τον Αντώνη Σαμαρά για τον κ. Καρατζαφέρη». Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, λέγοντας ότι τα γεγονότα είναι νωπά και δεν πρέπει κάποιοι να προσπαθούν να παραχαράξουν την Ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συγκρότηση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ήταν άλλωστε το πρόσωπο που είχε ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις για να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης.

Πηγή:efsyn.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ