Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μάχη Σαμαρά – Νίκα με φόντο τον Βορίδη και τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου

«Γαλάζιο” παρασκήνιο με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας. Ο ορισμός και η ακύρωση της εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας από τον Μάκη Βορίδη. Ο ρόλος και τα θέλω του Αντώνη Σαμαρά. Η αντίδραση και τα …αντίποινα του Παναγιώτη Νίκα.

 

Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς του γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κρατήσει «χαμηλά” την εκπροσώπησή της στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Καλαμάτας. Η ΝΔ επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον βουλευτή Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά, την στιγμή που από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η εκπροσώπηση ήταν υψηλού επιπέδου. Υπενθυμίζεται ότι στα εγκαίνια, από πλευράς κυβέρνησης, παρευρέθηκαν 3 υπουργοί (Σκουρλέτης, Χαρίτσης και Τσιρώνης). Επίσης, σημειώνεται ότι στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία σε υψηλό επίπεδο.

Γιατί, όμως, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μια «χαμηλής ισχύος” εκπροσώπηση για τα εγκαίνια ενός έργου, το οποίο σε μεγάλο βαθμό προωθήθηκε και υλοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις και τα στελέχη της;

Ο Μάκης Βορίδης

Η αλήθεια είναι ότι, αρχικά, η Νέα Δημοκρατία είχε επιλέξει η εκπροσώπησή της στα εγκαίνια να είναι υψηλού βεληνεκούς. Αυτό γιατί από τη μια δεν ήθελε το συγκεκριμένο έργο να ταυτιστεί πολιτικά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου γιατί ήθελε να βρεθεί στην Καλαμάτα ένα στέλεχος πρώτης γραμμής, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά τους τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν ταυτόχρονα στο Νομό.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μια εβδομάδα πριν τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου έπεσαν διάφορα ονόματα που θα μπορούσαν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Τελικά, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον Μάκη Βορίδη, ένα στέλεχος που θα μπορούσε και επικοινωνιακά να σταθεί, αλλά και που ήταν ένας από τους πολιτικούς που βοήθησε στην υλοποίηση του έργου από τις κυβερνητικές θέσεις που κατείχε κατά το παρελθόν. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Βορίδης είχε ενημερωθεί ότι θα είναι εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα, ενώ – άλλες πληροφορίες σημειώνουν- ότι περί αυτού είχε ειδοποιηθεί και ο δήμος Καλαμάτας.

Ο Αντώνης Σαμαράς

Όμως, όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί και οι υπολογισμοί είχαν γίνει την στιγμή που ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, γνώριζε ότι ο ίδιος δεν θα είναι στα εγκαίνια, δεν συμφώνησε στην κάθοδο Βορίδη στην Καλαμάτα. Ο λόγος; Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαρά δεν επιθυμούσε, ιδίως εν τη απουσία του, να χρησιμοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ως μια ευκαιρία να εμφανιστεί ως ο πολιτικός που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπουργούς της κυβέρνησης και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, μετά τη …διακριτική διαφωνία Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία επέλεξε το δρόμο της «τυπικής” εκπροσώπησης, στέλνοντας στην Καλαμάτα έναν βουλευτή που δεν μπορούσε να σηματοδοτήσει τη συσπείρωση της ΝΔ.

Ο Παναγιώτης Νίκας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, άριστος γνώστης του επικοινωνιακού παιχνιδιού, επιθυμούσε μέσα από τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου να εμφανιστεί κυρίαρχος σε όλα τα επίπεδα. Γνώριζε ότι η παρουσία του ΠτΔ προσέδιδε στην εκδήλωση τη μέγιστη επισημότητα, όπως γνώριζε και ότι η παρουσία υπουργών της κυβέρνησης έδινε πρόσθετη βαρύτητα. Εκείνο που έμενε, προκειμένου να εμφανιστεί κυρίαρχος, ήταν η παρουσία στην εκδήλωση ενός πρωτοκλασάτου στελέχους της ΝΔ. Ο ίδιος προσπάθησε η εικόνα να είναι ολοκληρωμένη, ωστόσο, η αντίδραση Σαμαρά του αφαίρεσε ένα σημαντικό κομμάτι από το παζλ.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σε …αντίποινα ο δήμαρχος Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια, δεν έκανε ούτε μια αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο (για όσα είχε κάνει για το έργο ως υπουργός Εσωτερικών επί Καραμανλή), τον Δημήτρη Αβραμόπουλο (για όσα είχε κάνει για το έργο ως υπουργός υγείας επί Καραμανλή) και τον Μάκη Βορίδη (για όσα είχε κάνει για το έργο ως υπουργός υγείας επί Σαμαρά). Για τον συντοπίτη του και πρώην Πρωθυπουργό ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν αφιέρωσε ούτε μια λέξη…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ