Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία κέντρου ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στη δημιουργία κέντρου ακτινοθεραπείας ρίχνει, πλέον, το βάρος του σχεδιασμού της η διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Η δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου είναι επιβεβλημένη, καθώς με τη μονάδα χημειοθεραπείας, η οποία ήδη λειτουργεί, θα συνθέσει μια ολοκληρωμένη μονάδα αντιμετώπισης του καρκίνου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι κανένα νοσοκομείο της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν διαθέτει αντίστοιχο Κέντρο με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται στα νοσοκομεία των Πατρών και των Αθηνών, στα οποία ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Ο σχεδιασμός

Το κέντρο ακτινοθεραπείας θα στεγαστεί σε χώρο του Νοσοκομείου που ήδη έχει ελεγχθεί και έχει εγκριθεί. Το κόστος για τη δημιουργία του Κέντρου φτάνει τα 3.000.000 ευρώ, καθώς ο βασικός εξοπλισμός (γραμμικός επιταχυντής) κοστίζει περίπου 1.500.000 ευρώ, ενώ περίπου 1.500.000 ευρώ κοστίζει η υλικοτεχνική υποδομή. Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία του Κέντρου θα απαιτηθεί εξειδικευμένο προσωπικό, ανάγκη η οποία πρόκειται να ικανοποιηθεί με αντίστοιχη πρόβλεψη στον οργανισμό του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ήδη “τρέχει” τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ