Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ζητάει ο Παναγιώτης Νίκας

Η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα της Καλαμάτας, κατά τα πρότυπα της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport, αποτελεί, κατά τον Παναγιώτη Νίκα, τη μοναδική λύση. Διαφωνία με Τατούλη, ο οποίος ζητά ΣΔΙΤ, προκειμένου να διατηρήσει το αεροδρόμιο και το δημόσιο χαρακτήρα του.

Τη λύση της ιδιωτικοποίησης προκρίνει ως την ιδανική ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου της Μεσσηνίακης πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος Καλαμάτας σημειώνει: «Κατ’ επανάληψη έχω συζητήσει με την Κυβέρνηση (Υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας) το σπουδαίο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο η θέση του Δήμου είναι η παρακάτω:

Ο δημόσιος χαρακτήρας του αεροδρομίου μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν το κράτος διαθέσει άμεσα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι γι’ αυτό το σκοπό.

Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση και, σ’ αυτή την περίπτωση, ο Δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο, με στόχο να συμβάλει θετικά στην καλύτερη λειτουργία του. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σ’ αυτό το αίτημα του Δήμου».

Σημειώνεται οτι χθες η περιφέρεια Πελοποννήσου, δια μέσου της Ντίνας Νικολάκου, τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και ζήτησε να εφαρμοστεί η μέθοδος ΣΔΙΤ, προκειμένου η υποδομή να παραμείνει περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ