Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΚΕ: Τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώµατα είναι µπροστά µας

«Η ίδια πολιτική εφαρµόζεται σε όλες τις χώρες – µέλη της ΕΕ (π.χ. Γαλλία), ανεξάρτητα αν έχουν µνηµόνια, ανεξάρτητα από το ύψος του κρατικού χρέους και των ρυθµών ανάπτυξης. Γιατί κι εκεί η ίδια τάξη έχει την εξουσία. Αυτός είναι ο καπιταλισµός», αναφέρει το ΚΚΕ  σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «µεταµνηµονιακής εποχής» δεν µπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώµατα είναι µπροστά µας» αναφέρει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της «νέας εποχής» αποκαλύπτεται από:

  •   Το γεγονός ότι ήδη έχουν προνοµοθετηθεί µέτρα – όπως η µείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου – για µετά το 2018.
  •   Ότι ενόψει της γ’ αξιολόγησης προωθείται νέο τσεκούρι σε εργατικά – λαϊκά δικαιώµατα, χτύπηµα ακόµη και του δικαιώµατος στην απεργία.
  •   Ότι ο προϋπολογισµός για το 2018, που προβλέπει ανάπτυξη 2,4%, την ίδια στιγµή φέρνει νέα φοροληστεία, νέες µεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες.
  •  Ότι σπάει κόκκαλα η µερική απασχόληση, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, ότι µία θέση εργασίας µοιράζεται σε 2-3 εργαζομένους, φτηνούς και αναλώσιµους. Έτσι εµφανίζουν µειωµένη την ανεργία.

Τονίζει ότι «κυβέρνηση και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος θα δώσει µεγαλύτερες εγγυήσεις στο κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι «η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ κι ο κυνισµός της ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος. Είναι το καρότο και το µαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ταυτόχρονα καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν «καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόµµατα τα οποία, µέσα από την αναβάπτιση της κεντροαριστεράς, τα επιτελεία του συστήµατος επιχειρούν να τα ξεπλύνουν για τη διαχρονική προσφορά τους στο σύστηµα, για το τσάκισµα του λαού στο οποίο έβαλαν πλάτη τα προηγούµενα χρόνια».

Το ΚΚΕ απευθύνεται «σε όσους νιώθουν απογοητευµένοι, εξαπατηµένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αµαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όσους, αντί να κοιτάξουν µπροστά, κοιτούν πίσω σε προηγούµενες επιλογές τους» και υπογραμμίζει ότι «κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούµενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστηµα της εκµετάλλευσης» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ