Αδιανόητη αιματοχυσία στη Σομαλία

16 Οκτωβρίου 2017

Τουλάχιστον 230 είναι οι νεκροί από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το Σάββατο στη Σομαλία, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, την πλέον αιματηρή στη χώρα εδώ και μία δεκαετία.

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη φορτηγό φορτωμένο με εκρηκτικά σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου.

Ο πρόεδρος της χώρας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

«Αυτή η βάρβαρη πράξη είχε στόχο πολίτες που έκαναν τη δουλειά τους» τόνισε και κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.

Την Κυριακή το πρωί, οικογένειες συγκεντρώνονταν στην περιοχή αναζητώντας τους οικείους τους μέσα στα ερείπια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει και πως οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 300, με την κατάσταση ορισμένων να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Σε δεύτερη βομβιστική επίθεση στη συνοικία Μαντίνα της πόλης σκοτώθηκαν ακόμα δύο άνθρωποι.

Ο δήμαρχος του Μογκαντίσου απηύθυνε έκκληση για ενότητα, μιλώντας σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για την πολύνεκρη επίθεση. «Πολίτες του Μογκαντίσου, η πόλη μας δεν θα έπρεπε να είναι νεκροταφείο για καμένα πτώματα» τόνισε. «Το Μογκαντίσου είναι μέρος σεβασμού, και εάν παραμείνουμε ενωμένοι, όπως είμαστε σήμερα, σίγουρα θα νικήσουμε τον εχθρό, με τη θέληση του Αλλάχ».

Σύμφωνα με το BBC, το ξενοδοχείο Safari Hotel, όπου σημειώθηκε η κύρια έκρηξη, κατέρρευσε, με πολλούς ανθρώπους να παγιδεύονται κάτω από τα ερείπια.

Σοκαριστικές είναι και οι περιγραφές από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, με τους γιατρούς να υποδέχονται ακρωτηριασμένα σώματα. «Αυτό που έγινε είναι απίστευτο, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Άνθρωποι κάηκαν τόσο που δεν μπορούν να αναγνωριστούν» ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Μεντίνα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντίστροφη μέτρηση για την Καταλονία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Θολό” τοπίο στην Καταλονία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς και Σούνακ ανακοίνωσαν κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα και δεσμεύθηκαν για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία

Την στενή συνεργασία Γερμανίας-Βρετανίας, ειδικά στον τομέα της ασφαλείας, επαναβεβαίωσαν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα

Δείτε επίσης